Михаил Миков: Странно е мълчанието на управляващите

  • 18 декември 2015 09:26

  • 1447
  • 1
Михаил Миков: Странно е мълчанието на управляващите
© Булфото

Днес са поредните персонални промени в МС и за широката публика и тук в НС всичко се свежда до качествата на кандидата за правосъден министър - г-жа Екатерина ЗахариеваЕкатерина Захариева Екатерина Захариева е заместник министър-председател по правосъдната реформа и министър на, каза от парламентарната трибуна лидерът на БСП Михаил МиковМихаил Миков Михаил Райков Миков е съвременен български политик, депутат и председател на 42-то Народно.

"Никой от управляващите не иска да дискутира и да коментира как ще се развие политиката в сферата на съдебната власт, как ще взаимодейства правителството със съдебната власт", каза той.

"Изгубена е една година за първи проект за промяна в  Конституцията и втория исторически компромис", добави той.

"Няма виждане как смята правителството да подобри функциониране на ВСС.  Няма отговор защо Христо Иванов не намери възможност да убеди ВСС и ВКС да изпълняват своите Конституционни функции", заяви Миков.

"Странно мълчание показва пореден опит за закрепване на ситуацията в изпълнителната власт", смята соцлидерът.

Миков отново съобщи, че левите няма да подкрепят кандидатурата на Екатерина ЗахариеваЕкатерина Захариева Екатерина Захариева е заместник министър-председател по правосъдната реформа и министър на за правосъден министър.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1447 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Мохикана

2015.12.18 | 12:48

1
Захариева не вдъхва доверие. За сектора, който заема, тя трябва да бъде силна и независима. Политическото й номадство, дружбата с Плевнелиев и безусловната подкрепа на Борисов я правят да изглежда съмнителна.

Добави коментар

Водещи новини