След ареста на Младич: Българско рамо за еврочленството на Сърбия

  • 26 май 2011 21:18

  • 574
  • 0
След ареста на Младич: Българско рамо за еврочленството на Сърбия
©

Залавянето на обвинения във военни престъпления Ратко МладичРатко Младич Ратко Младич - сръбски военен. Роден на 12 март 1942 г. в  Босна и Херцеговина. Началник щаб на е много добра новина за Сърбия и за целия регион, заявява министърът на външните работи Николай Младенов в разпространено от МВнР изявление.

След близо 16 години успешният край на издирването на Младич дава възможност да възтържествува справедливостта и жертвите и техните близки да станат свидетели на справедлива присъда и наказание за престъпленията.

Изправянето на Младич пред Международния трибунал е доказателство, че престъпленията срещу човечеството не остават без последствия. Усилията на сръбските лидери дадоха резултат и пълното сътрудничество с Международния трибунал за бивша Югославия не може повече да се поставя под съмнение, посочва Младенов.

Оттук нататък Сърбия трябва да продължи реформите и възможно най-скоро да получи статут на страна-кандидат, за да започне преговори за членство. България е готова да я подпомага в този процес, в името на европейското бъдеще на сръбския народ и на целия регион, отбелязва българският външен министър.

Последвайте канала на

574 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини