Румен Петков: Ще подкрепим кандидатурата на Захариева, но със сериозни резерви

  • 16 декември 2015 15:40

  • 1823
  • 4
Румен Петков: Ще подкрепим кандидатурата на Захариева, но със сериозни резерви
© Булфото

"Не е добра практика кандидати за правосъден министър да не са влизали в съдебна зала. Нуждаем се от още разговори и обсъждания по въпроса за кандидатурата на Екатерина ЗахариеваЕкатерина Захариева Екатерина Захариева е заместник министър-председател по правосъдната реформа и министър на, защото прозвучаха доста остри и критични забележки от някои партии, които подкрепят кабинета. Това каза на пресконференция на партията в Благоевград заместник-председателя на ПП АБВ Румен ПетковРумен Петков Румен Йорданов Петков е роден на 23 юни 1961 г. в Плевен. Учи в Математическа гимназия "Гео Милев" в.

„Моето лично мнение е, че не е добра практика министри на правосъдието да стават хора, които не са влизали никога в съдебна зала. Ние вероятно ще подкрепим кандидатурата, но с достатъчно сериозни резерви. Ако не греша това е четвъртият министър на правосъдието, който не е влизал в съдебна зала, а това вече е проблем“, допълни Румен ПетковРумен Петков Румен Йорданов Петков е роден на 23 юни 1961 г. в Плевен. Учи в Математическа гимназия "Гео Милев" в.

Според него премиерът Борисов трябва да преосмисли номинацията на кандидат за министър на правосъдието. „Ние сме свидетели на назначени министри, които трудно се ориентират къде е районният съд в София. Г-жа Захариева безспорно е човек с опит в администрацията, но ние все пак говорим за съдържателна съдебна реформа, говорим за анализ на нормативната база, свързана със съдебната система. Боя се, че между администриране и съдебна реформа има много голяма разлика" посочи зам.-председателят на АБВ.

Според Петков трябва да се изгради Съвет за съдебна реформа в Народното събрание, в който да участват представители на политическите партии, както и на съдебната и изпълнителната власт. Само така действително ще стигнем до съдебна реформа, която отговаря на интересите и потребностите на българските граждани.  

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1823 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
gost

2015.12.17 | 09:41

4
NAGLOSTTA IM KRAI NIAMA.HORATA IM KAZVAT V OCZITE CZE SCHTE GI OKACZVAT PO DARVETATA I STALBOVETE,A TE PAK SI PRAVIAT SMETKI KOGO I SRESCHTU KAKVO SCHTELI DA PODKREPIAT.
хм

2015.12.17 | 08:56

3
хем ги боли, хем ги сърби
МИТКО

2015.12.17 | 08:56

2
НА АБВ ИМ ТРЯБВА ПОЛИТИЧЕСКО ВРЕМЕ А НЕ ИЗБОРИ И ЗАТОВА КРЕПЯТ ПРАВИТЕЛСТВОТО ТЕ СА ЯНУС

2015.12.17 | 08:56

1
Комунистите от АБВ са най-гнусните комунисти! Начело с Агент Гоце и този лигльо.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини