Не е важна персоната, а намерението за политика в този сектор, коментираха от БСП номинацията на Зах

  • 16 декември 2015 13:05

  • 1439
  • 2
Не е важна персоната, а намерението за политика в този сектор, коментираха от БСП номинацията на Зах
© Булфото (архив)

Не е важна персоната, а нагласата и намерението за политика в този сектор.

Това каза в кулоарите на парламента Атанас Мерджанов от "БСП лява България" в коментар за номинацията на Екатерина ЗахариеваЕкатерина Захариева Екатерина Захариева е заместник министър-председател по правосъдната реформа и министър на за правосъден министър. Една година сме свидетели само на обещания и декларации, без реални проекти за промени в процесуалните закони, нищоправенето беше на дневен ред, посочи Мерджанов. По думите му, макар и да са приети промените в Конституцията, това по никакъв начин не успокоява магистратите, нито пък българските граждани, защото те очакват бърз, справедлив, качествен процес.

БСП очаква Захариева да изложи своите мотиви за реална политика. Мерджанов коментира, че тя вече на два пъти е участвала в служебни кабинети и добави, че не може да сподели някакви бляскави успехи. В тази сфера, каквато е правосъдието, трябва много авторитетен, решителен човек, който да се ползва с авторитет както сред магистратските среди, така и сред обществото като цяло, коментира Мерджанов.

Последвайте канала на

БТА
1439 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Мохикана

2015.12.17 | 15:35

2
Захариева е слаб управленец и това ясно си пролича от предните й опити да участва в предните служебни кабинети. За съдебната реформа трябва силен управленец, който да не се води по акъла на Борисов!
stoiko

2015.12.17 | 09:33

1
Smeesti se nesposobni i negramotni 4erveny kreteny.

Добави коментар

Водещи новини