Поискаха създаването на Държавна агенция за ромите

  • 15 декември 2015 15:28

  • 1940
  • 4
Поискаха създаването на Държавна агенция за ромите
© Булфото

Създаването на Държавна агенция за ромите поиска комисарят на ромите в България към Световната ромска организация Петко Асенов на пресконференция в БТА.

Тя бе организирана от Националния център за развитие на ромите в България. Според Асенов тази нова структура трябва да работи по програма за намаляване на набезите на железниците, изготвена от ромската организация.

По думите му тази стратегията може да намали кражбите на металните части от влаковете и железопътната инфранструктура, които струват милиони на държавата.

В рамките на програмата е предвидено създаването на мобилни звена за превенции и управления на кризи в махалите, откъдето да започне обучителна и разяснителна програма за сигурността на железниците, обясни Мирослав Писов, ръководител отдел "Вътрешна сигурност и безопасност" на "Холдинг БДЖ" ЕАД.

Комисарят на ромите поиска оставката на заместник-министъра на транспорта Антон Гинев и заяви, че ако премиерът Бойко Борисов не приеме програмата, ще се организират протестни в цялата страна.

Последвайте канала на

Нора Виткова
1940 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
От пусто в празно !

2016.02.02 | 15:19

4
Заплаха за протести ?!?! Ако не се създаде куха структура точеща пари като БХК за да разяснява че законите в България важат за всички. Ако не тези закони то тогава и 10-те божи заповеди вършат същата работа за християните ,а за мюсюлманите е подобно според техния пророк !!! Я марш обратно паразит такъв ...Същия СИ като мързеливите си подопечни ци*гани. Той мързела и др паразитни дейности били културни особености . Ами то има ли норм. култура за да има и особености ??? Бойко Борисов НЕ ги храни за да взема такива решения !!! Храня ги аз и всички честни данъкоплатци които казваме НЕ на нови паразитни структури в България !!!!
гост

2016.02.02 | 15:17

3
създавайте харчете пари ТЕ пак ще събират желязо пак ще крадат и каква оставка искат тия малоумници на шефа на железниците АМАН ОТ ТЕХНИТЕ ПРАВА а НИЕ .........
Иван

2016.02.02 | 15:16

2
ДА СИ Е...АТ МАЙКИТЕ ЦИГАНСКИ

2016.01.26 | 04:58

1
На циганите им трябва образование, а ако не искат трудов лагер поне да си изработват насъщния. Представете си България без едни 15-20% от населението, които не допринасят с нищо ами на всичкото отгоре изразходват на честните хора трудно спечелените финанси.

Добави коментар

Водещи новини