Вежди Рашидов: Изкуството от приятели може да излекува душата и сърцето ми

  • 15 декември 2015 14:02

  • 1972
  • 3
Вежди Рашидов: Изкуството от приятели може да излекува душата и сърцето ми
© Булфото

Убедих се, че изкуството, което идва от приятели, може да излекува душата и сърцето ми. Това са думите на министъра на културата Вежди РашидовВежди Рашидов Вежди Рашидов е български скулптор, министър на културата в кабинета на Бойко по повод на изложбата-изненада "Поздрав за Вежди", организирана от именити български художници за рождения ден на Рашидов, който е на лечение в Берлин.

Необичайната експозиция, включваща живопис и скулптура, беше открита снощи в галерия "Средец" на бул. "Ал. Стамболийски" 17 и ще бъде отворена безплатно до 6 януари 2016 г., съобщават от Министерството на културата. С нея Емил Стойчев, Светлин Русев, Крум Дамянов, Валентин Старчев, Захари Каменов, Любен Генов, Николай Янакиев и Свилен Блажев искат да пожелаят на приятеля и колегата си скорошно оздравяване и завръщане на работа.

Заместник-министърът на културата доц. д-р Бони Петрунова е открила изложбата и е предала думи от Вежди РашидовВежди Рашидов Вежди Рашидов е български скулптор, министър на културата в кабинета на Бойко. "Тази експозиция, която всички Вие организирахте и пазихте от мен в тайна до последно, е най-хубавият и мил подарък за рожден ден, който някога съм получавал", е заявил Рашидов.

"При такава подкрепа и толкова много обаждания от познати и дори и от непознати хора, разбира се, освен радост и задоволство, това ми дава сили и вяра. Затова на свой ред искам да пожелая на всички Вас, моите колеги и приятели, да сте живи и здрави и да имате една по-добра творческа година", е добавил министърът.

На откриването на изложбата са присъствали художници, общественици, приятели, хора на изкуството, изкуствоведи, галеристи, журналисти. Сред тях са били Ружа Маринска, Слава Иванова, Митко Тодоров, Мариела Табакова, Камелия Минчева, Ценко Минкин.

Последвайте канала на

Нора Виткова
1972 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
MARABA ANADOLSKİ

2015.12.17 | 16:14

3
VEJDİ BABA,CHOVEK GA E NA GRADUS TVORİ NAY-DOBRE. CHESTİT ROJDEN DEN DA Sİ JİV İ ZDRAV.

2015.12.15 | 19:22

2
STAVA VUPROS ZA TEZI ZAN NEGO.MOLYA DA BUDA RAZBRAN

2015.12.15 | 16:35

1
KOLKO E SMECHNO--SLUTCHAINI INDIVIDI VUV VLASTTA,AMOJE BI I JALKO NO PUK SVIKNAHME I ZA TOVA SKUPO CHTE PLATIM

Добави коментар

Водещи новини