Главният секретар на МВР е на работно посещение в САЩ

  • 15 декември 2015 09:24

  • 1476
  • 2
Главният секретар на МВР е на работно посещение в САЩ
© Булфото

От 14 до 18 декември на работно посещение в САЩ е главният секретар на МВР гл. комисар Георги КостовГеорги Костов Георги Костов е роден през 1967 г. в град Хасково. Той е завършил Висш технически университет в, придружаван от директора на ГД "Национална полиция" гл. комисар Христо Терзийски.

Това съобщиха от пресцентъра на Вътрешното министерство.

По време на посещението си гл. комисар Костов ще проведе срещи с ръководителите на основните правоохранителни структури на страната - Федералното бюро за разследване, Агенцията за борба с наркотиците - ДЕА, Сикрет сървис, Бюрото за дипломатическа сигурност и други.

През първия ден от своето посещение главният секретар на МВР се срещна със зам.-директора на ФБР Марк Джулиано. По време на двустранната среща беше изказано задоволство от високите нива на сътрудничество между ФБР и оперативните дирекции на МВР.

По време на срещата бяха обсъждани конкретни въпроси на двустранното оперативно сътрудничество по линия на контратероризма, незаконната миграция и киберпрестъпността. Марк Джулиано, който заема най-високата професионална длъжност във ФБР, изрази висока оценка за българските правоохранителни органи, тяхната роля и място за гарантиране сигурността в тази важна част на света.

Двете страни се обединиха около становището, че само със съвместни усилия може да бъдат посрещнати предизвикателствата на днешното време.

По-късно през деня гл. комисар Костов и водената от него делегация проведоха срещи в Бюрото за дипломатическа сигурност /с помощник държавния секретар и директор на Бюрото Грегъри Стар/, както и с ръководството на Сикрет Сървис.

Визитата продължава със срещи в Агенцията за борба с наркотиците - ДЕА и Центъра за скрининг на терористи.

Последвайте канала на

1476 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Леле мале

2015.12.28 | 19:39

2
И срещу този ли американските агенти са събрали компромати,та го викат да му ги покажат ? От всякъде сме я втасали с нашите"партньори"!
grajdanin

2015.12.28 | 19:39

1
Айдеее, и тоя тиквеник на инструктаж как и през кои да минава дрогата, "нашите" товари и хора. Като му гледам физиономията, май само ще кима с глава ако не му превеждат....

Добави коментар

Водещи новини