Борисов и Павлопулос оцениха високо развитието на българо-гръцките отношения (снимки)

  • 14 декември 2015 16:43

  • 1444
  • 2
Борисов и Павлопулос оцениха високо развитието на българо-гръцките отношения (снимки)
© Министерски съвет

Висока оценка за развитието на българо-гръцките икономически и търговски отношения, както и на политическия диалог на институционално равнище дадоха министър-председателят Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г и президентът на Гърция Прокопис Павлопулос. Това съобщиха от правителствената пресслужба.

Павлопулос е на първото си официално посещение в държава от Югоизточна Европа и двете страни оценяват този факт като важен политически сигнал за стратегическия характер на междудържавните отношения.

На среща в Министерския съвет българският премиер и гръцкият президент са отбелязали разширяващото се икономическо сътрудничество. Последното доказателство за това е подписаното миналата седмица окончателно инвестиционно решение за изграждане на междусистемната газова връзка Гърция - България. "Това е стратегически важен проект не само за България и за Гърция, но и за целия регион на Югоизточна Европа", е подчертал премиерът Борисов. Той е благодарил на гръцкото правителство за положените усилия да бъдат създадени всички условия за реализацията на газовата връзка.

По отношение на миграционната криза в Европа, премиерът Борисов и президентът Павлопулос са изразили мнение, че като външни граници на Европейския съюз двете страни имат общи проблеми и тяхното решение трябва да се търси в духа на солидарността и прагматизма. Те са отчели като успешно сътрудничеството между службите за сигурност на двустранна основа и в регионален план, както и ефекта от прилагането на подписаното през май т. г. споразумение за полицейско и митническо сътрудничество между България, Гърция и Турция. На най-високо европейско ниво документът се дава като добър пример за ефективен инструмент за граничен контрол.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1444 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2015.12.14 | 23:22

2
dokoga 6te turpite kurvata boiko bre xoraaaaaa ,neka da vi e xak tupaci ,mi6ki...
BOIKOOOOOOOOOO TURSKA PAZAVROOOOOOO

2015.12.14 | 23:21

1
PAK MU GO NAXAKAXA QKO V GUZA NA TURZINA BOIKO FES

Добави коментар

Водещи новини