Светлин Танчев: ГЕРБ се чувства комфортно в мътна вода

  • 13 декември 2015 12:00

  • 1936
  • 2
Светлин Танчев: ГЕРБ се чувства комфортно в мътна вода
© Булфото

Това управление изглежда много хаотично, голямата партия се чувства комфортно, че в тази мътна вода може лесно да прелъстява по-малките групички. Това заяви председателят на Гражданско движение „Бъдеще и развитие за България” Светлин Танчев по време на пресконференция на Народен съюз, предаде Нюз.бг.

Той не се ангажира да прави прогнози за бъдещето на управлението, тъй като по думите му към момента нещата не са ясни. Не знаем какво ще се случи с Патриотичния фронт и Реформаторския блок, уточни Танчев. По повод политическата ситуация в страната той коментира, че политиците с по-дълъг опит са наблюдавали случващото се и преди. „Аз лично съм бил част от управляващата партия.

Не ме учудва това, което се случва”, заяви Танчев. Той допълни, че така внезапно действали тези хора с коалиционните си партньори, а след това ги врътвали в най-сюблимния момент. Танчев заяви още, че виждат сериозни трусове в по-малките партийни субекти като патриотите и реформаторите. Все повече търсят някакво взаимодействие с партии като нас, които са последователни и отстояват тезите и идеите, с които са влезли в парламента, подчерта той. Във връзка с Конституционните промени съпредседателят на „Народен съюз” Румен Йончев изтъкна, че Народното събрание има 240 народни представители и 10 от тях се опитват да наложат волята си как да изглежда Конституцията.

Той бе категоричен, че волята на 10-ина народни представители не може да бъде представителна за волята на народа и на Народното събрание. „Не разбирам драмата сред тези 10-има човека, които не виждат точно своите предложения, отразени в конституционния проект”, изтъкна съпредседателят на Народния съюз и допълни, че става дума за борба между няколко адвокатски кантори, които се опитват да овладеят съдебната власт, но народното представителство не може да участва в това. Йончев допълни, че промяната в Конституцията не е всичко в съдебната реформа.

Бъдещето на управлението не е наш проблем, а на министър-председателя и мнозинството, категоричен бе той. По време на пресконференцията от Народен съюз се похвалиха с постигнатите резултати на местните избори и заявиха, че след местния вот станали все по-значим и важен фактор в работата на парламента.

Последвайте канала на

Нора Виткова
1936 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Манев

2016.04.09 | 16:31

2
Човек, който се върза на Барековите приумици по добре да си мълчи.
FM

2016.04.09 | 16:31

1
За това ли, ГЕРБаджиите постоянно ухаят на тиня.

Добави коментар

Водещи новини