Бъчварова: Създаден е план за действие при евентуални терористични заплахи

  • 11 декември 2015 15:43

  • 1276
  • 3
Бъчварова: Създаден е план за действие при евентуални терористични заплахи
© Булфото (архив)

Вицепремиерът Румяна БъчвароваРумяна Бъчварова Румяна Бъчварова е родена на 13 март 1959 г. в град Шипка. Завършила Софийския университет "Св. взе участие на дискусионния форум „Общините през програмен период 2014 – 2020“, който е организиран от Националното сдружение на общините в Република България, предаде репортер на Novini.bg.

Тя обясни пред кметовете на общините, че основен приоритет на МВР е борбата срещу битовата престъпност. "В момента в министерството се провежда реформа, която ще се отрази както на вашата работа, така и на обществото. Ние правим всичко това, за да подобрим качеството и услугата, която предлага МВР. За нас е много важно хората да се чувстват сигурни. Ще насочим сили за борба с конвенционалната престъпност. Ще възстановим съвета към министерството. Това, което до този момент се установи е, че никой не работи превантивно срещу тази престъпност. Дори, ако някой реши нещо да направи, се оказва, че няма координация между отделните звена. Най-важното нещо, за да бъдат ограничени проявите на посегателства срещу личността, е в населените трябва да бъдат изградени системи за видеонаблюдение. В малките населени места една-две камери вършат изключително важна работа", категорична беше Бъчварова. Вътрешният министър посъветва кметовете да търсят партньорство с частните охранителни фирми.

Вицепремиерът призова градоначалниците да се ангажират с превенцията на ПТП-та, защото най-тежките катастрофи стават на междуселските и междуградските пътища. "МВР не може да сложи навсякъде патрули. Много често водачите предизвикали пътна злополука са употребили алкохол или нямат шофьорски книжки", разкри тя.

Бъчварова обясни пред кметовете, че към този момент има спадащ бежански натиск и дори има дни, в които не влиза бежанец. "Много е важна работата в населените погранични места за установяването и регистрирането на бежанците. Призовавам ви да не допускате създаване на негативно настроение срещу бежанците. Трябва да се учим да живеем с тях и да търсим най-добрата формула за тяхната интеграция", апелира тя.

Пред местните власти вътрешният министър разкри, че вече има план за действие при терористични заплахи. "На местно ниво ще бъдат създадени щабове, които най-вероятно ще бъдат ръководени от областните управители, а кметовете ще бъдат членове. Ще има ясно разписан план за действие, за да се чувстваме по-сигурни", заяви Бъчварова.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1276 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
простосмъртен българин

2015.12.12 | 09:46

3
И какъв е планът Ви ? За да не ни гърмят да викаме:"Алллллах акбааааааар?" Това ли е ?

2015.12.11 | 22:48

2
БОЖЕ пази България от такива министри като Бъчварова !!!!
егати тъпотията и безхаберието

2015.12.11 | 21:46

1
досега не е имало такъв план?!

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини