България и ЕК гледат в една посока, похвали се Дончев (видео)

  • 11 декември 2015 10:27

  • 1273
  • 3
България и ЕК гледат в една посока, похвали се Дончев (видео)
© Булфото

Еврокомисарят по регионална политика Корина Крецу се срещна днес с премиера Бойко Бойко Борисов, предаде репортер на novini.bg. След срещата заедно с вицепремиера Томислав ДончевТомислав Дончев Томислав Пейков Дончев е български политик от партия ГЕРБ, заместник те дадоха изявления.

Дончев обясни, че в момента България работи динамично с Еврокомисията. "Гледаме в една посока, макар че в предишни периоди отношенията ни са били доста трудни", каза той.

"В момента се водят разговори как трябва да надграждаме и да търсим нови възможности, как да съхраним и утвърдим имиджа на кохезионната политика", поясни Дончев.

"2015 година беше тежка година, защото приключихме един програмен период и започваме нов. Но 2016 г. няма да бъде по-лека. Трябва да работим на пълни обороти. Това ще е година на напредък по плащанията. Ние трябва да извървим пътя и на редица реформи във водния сектор, образованието, здравеопазването. Това са най - предизвикателните сектори за реформи", каза вицепремиерът.

Крецу обяви, че България има видими резултати усвоявайки евросредства - направени са метрото, магистралите, изградени са социални центрове. Днес предстои да бъде открит и технопарка. Той е много важен, защото е научен център. През 2014-2020 на България й предстои да усвои милиарди левове, което ще допринесе животът на хората да се промени значително към по-добро, каза още тя.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1273 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2015.12.15 | 15:56

3
Да ,ЕК и Боко гледат в една посока ,гледат блатото наречено България и как българския народ се дави в него !
uk

2015.12.15 | 15:53

2
Добре ,че е Дончев да крепи цялото правитество и да смучем чрез него еврозоната ,а иначе загубих доверието в Б.Б. и сие
beIN SPORTS

2015.12.11 | 10:49

1
Mr Breei taka e blizal Greis samo...

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини