Миков във Фейсбук: Корупцията заплашва стабилността

  • 09 декември 2015 13:20

  • 1437
  • 3
Миков във Фейсбук: Корупцията заплашва стабилността
© Булфото

На 9 декември световната общност отбелязва Международния ден за борба с корупцията. Корупцията заплашва стабилността и сигурността на обществата.

Тя подкопава демократичните принципи, девалвира етичните ценности, възпрепятства справедливостта, застрашава устойчивото развитие и върховенството на закона.

Това пише председателят на НС на БСП Михаил МиковМихаил Миков Михаил Райков Миков е съвременен български политик, депутат и председател на 42-то Народно в свое обръщение по случай Международния ден за борба с корупцията, съобщиха от пресцентъра на ПП БСП.

Той добавя, че в оформянето на политиките така, че да отговарят на интересите на мнозинството и във волята за прилагането им, в отрицание на личния интерес, се крие решението на проблемите с корупцията.

„В момента не виждам обаче нито правилните политики, нито волята на властта изглежда достатъчна, за да промени нещо по въпроса... И няма как да е иначе, докато будната обществена съвест на нашето общество е изпаднала в будна кома”, пише още той. Миков е категоричен, че няма да преборим корупцията с формални изменения на законите, а единствено с последователното им прилагане.Той добавя, че проблемът не е в съществуването или несъществуването на един орган, в създаването на нови и нови органи, а в моралните качества на лицата от персоналния им състав.

„И докато проумеем това, България ще продължи да е тъжен първенец в класациите по разпространение на корупцията”, категоричен е лидерът на социалистите.

Последвайте канала на

Нора Виткова
1437 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
gost

2015.12.17 | 20:46

3
VIE KOMUNISTITE NIAMATE PRAVO DA GOVORITE ZA KORUPCIIA-VSICZKI MOGAT DA SE UCZAT OT VAS. UCZUDVAM SE CZE NE STE IZDALI NARACZNIK ZA NACZINAESCHTI.
oooooooooo

2015.12.17 | 20:42

2
Mиков, замълчи ! Наздраееееее !
Саси

2015.12.17 | 20:42

1
Цялото това правителство е опорочено и не спира, и не спира да опорочава всичко в тази държава.

Добави коментар

Водещи новини