Добрев: Ще подкрепим "Гражданска отговорност" и "Каско" да се сключват онлайн бе

  • 04 декември 2015 11:59

  • 2742
  • 3
Добрев: Ще подкрепим "Гражданска отговорност" и "Каско" да се сключват онлайн бе
© Булфото (архив)

Депутатът от ГЕРБ Делян ДобревДелян ДобревДелян Добрев e заместник-министър на икономиката, енергетиката и туризма (ресор: коментира в кулоарите на парламента темата за онлайн застраховането, предаде репортер на Novini.bg.

Той обясни, че е взето решение на второ четене да се подкрепи предложението онлайн застраховането за "Гражданска отговорност" и "Каско" да се извършва без потребителя да има нужда от електронен подпис. Добрев аргументира решението с факта, че това ще доведе до намаляване на цената на застраховките, защото досега в цената е била включена и процент за брокера. "След електронното регистриране ще отпадне необходимостта от застраховател и това ще доведе до спад в цената, като при "Гражданската отговорност" се очаква да спестим около 40 лева, а при "Каското" много повече", изчисли той.

Добрев обеща, че въпреки увеличението на цената на винетката за 2016 година, гражданите ще имат по-малко разходи за автомобилите. Той поясни, че плащането при онлайн застраховките ще става с кредитна или дебитна карта, а в бланките ще бъдат попълвани детайлите от големия талон или той ще бъде ксерокопиран по електронен път.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2742 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2015.12.05 | 07:30

3
mur6a dolna si kato pedala boiko yglyty
Веселин Василев

2015.12.05 | 07:29

1
Добрев.Добрев - забравил си как Бойко те мъмреше при предишното правителство.

2015.12.05 | 07:29

2
PEDERAS E I BOIKO PEDALA KATO TOQ PENDER

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини