Депутат от РБ: Призоваваме колегите си депутати да приемат явното гласуване във ВСС

  • 27 ноември 2015 09:39

  • 1276
  • 0
Депутат от РБ: Призоваваме колегите си депутати да приемат явното гласуване във ВСС
© Булфото

Депутатът Димитър Делчев от Реформаторския блок, член на Комисията за промени в Конституцията, подчерта пред БНР, че няма как да се приеме, че между първо и второ четене може да минат предложения, променящи една четвърт или една пета от Конституцията или цяла глава.

"Работната група предлага решения, а депутатите, в крайна сметка, вземат решения. Това, което вчера установих е, че няма еднакво мнение от международните представители какъв трябва да бъде текстът за това дали нещо попада в обхвата на първоначалния вариант или не попада. За мен текстът трябва да е много ясен, за да не се заобиколи законодателната инициатива, изискваща да е подкрепена от минимум 60 души", коментира Делчев.

Той посочи, че измененията в Конституцията не трябва да се правят заради персонални промени в съдебната власт. Според него, необходими са повече правомощия за инспектората на Висшия съдебен съвет. Димитър Делчев очаква януарският доклад от Брюксел отново да посочи, че в съдебната ни система продължават скандалите на най-високо ниво.

"Зададохме си въпроса кой стои зад избора на Владимира Янева като председател на СГС.Не знаем кои са онези 18 от ВСС, гласували за нея, защото гласуването беше анонимно. Затова предлагаме явното гласуване и затова призоваваме колегите си да приемат явното гласуване, защото не може да продължава така! Нека всеки от ВСС застане с името си зад своето решение", каза още депутатът от Реформаторския блок.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1276 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини