Дрязги и разправии по време на заседанието на комисията за промени в Конституцията (видео)

  • 26 ноември 2015 15:24

  • 2004
  • 1
Дрязги и разправии по време на заседанието на комисията за промени в Конституцията (видео)
© Булфото (архив)

Днешното заседание на Временна комисия за обсъждане на Законопроект за изменение и допълнение на Конституцията на Република България започна с поредните разправии между депутатите, предаде репортер на Novini.bg.

На заседанието трябваше да бъде гласуван на второ четене законопроекта за конституционни промени внесен от Цецка Цачева и група народни представители, но поради отсъствието на редица депутати депутати председателят на комисията Димитър Лазаров обяви, че днес няма да има гласуване, а ще бъдат обсъждани текстове от законопроекта. На заседанието присъстваха министърът на правосъдието Христо Иванов, председателят на ВКС Лозан Панов, председателят на ВАС Георги Колев, говорителят на ВСС Весела Найденова и експерти.

След като стана ясно, че днес заседанието ще има повече дискусионна форма, председателят на БСП Михаил Миков предложи то да бъде отложено. "Следващия път и други членове могат да решат да са в командировка. Това е неуважение към комисията. Явно си правите сметки за гласуването в пленарна зала и те не ви излизат. Според мен трябва да отложим заседанието", заяви Миков. Към това негово предложение се присъедини и Явор Нотев от "Атака". След като тяхното предложение не бе прието, те напуснаха комисията и заявиха, че ще дойдат следващия път, за да гласуват. Миков коментира, че това е научно-практическа дискусия, а не работа по същество. "Ние не саботираме работата на комисията. Ние сме тук, за да работим. Други ги няма", коментира той.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2004 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Веселин Василев

2015.11.27 | 08:18

1
Ако на тези ненормалници им плащаха за време,а не за свършена работа заплатите им щяха да бъдат с космически размери.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини