Депутатите гласуват окончателно за „данък уикенд”

  • 25 ноември 2015 07:09

  • 1730
  • 2
Депутатите гласуват окончателно за „данък уикенд”
© Novini.bg

Депутатите ще гласуват днес окончателно промените в Закона за корпоративното подоходно облагане. С измененията се налагат промени на още пет данъчни закона, а поправките станаха известни като „данък градина”, „данък уикенд” и „данък ракия”.

Промените в Закона за корпоративното подоходно облагане предвиждат въвеждане на т. нар. данък „градина”, чрез който ще се облагат с данък малките дворове и ниви. Друга промяна въвежда задължението регистрирано лице, което възнамерява да използва превозни средства освен за целите на икономическата си дейност и за лични нужди, да подаде декларация в Националната агенция за приходите. Промяната стана известна като „данък уикенд”, а срещу нея се обявиха от работодателските организации.

Друг текст в закона удря по домашните казани за варене на ракия. Т.нар. селски ракиджийници вече ще трябва да са с обем до 500 литра, а не до 1000, както беше досега. Така дребните производители на ракия, които досега са варили в казани до 1000 литра, вече ще плащат по-висок акциз.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1730 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
ВИДИМИ РЕЗУЛТАТИ

2015.11.25 | 13:53

2
ДО НЯКОЛКО МЕСЕЦА ОЧАКВАМЕ И ДАНЪК ''ВЪЗДУХ'' КАКТО И ДАНЪК ''ПРЪДНЯ'' ДА ЖИВЕЕ ГЕРБОКОМУНИЗМА
ефективно предложение

2015.11.25 | 13:53

1
Съберете ги сите в един кораб и ги издавете в атлантика където има много акули

Добави коментар

Водещи новини