Цветанов: Трябва да се съсредоточим върху охраната на вътрешната ни сигурност

  • 23 ноември 2015 17:45

  • 1534
  • 3
Цветанов: Трябва да се съсредоточим върху охраната на вътрешната ни сигурност
© Булфото (архив)

Службите докладваха в четвъртък на заседанието на вътрешната комисия в Народното събрание. Направени се необходимите мерки и са взети комплексни мерки.

Това каза в предаването "Лице в лице" по БТВ бившият вътрешен министър Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа, който коментира темата за атентатите в Париж и заплахите за националната сигурност на България, както и полицейските протести. Напоследък наблюдавам, че се правят различни изказвания, които имат за цел да се направят определени внушения. Не смятам, че изказванията на Бойко Ноев, че щатът на НСО е 1200 души и пази 10-15 политици, а отрядът за борба с тероризма е останал 100 човека, са верни. Бюджетът на МВР е малко над 1 млрд. лева. Ангажиментът, който поехме към българските полицаи, ще бъде изпълнен. Убеден съм, че успеем да намалим напрежението, което се получи в последните дни. Не искам да говоря за полицейски привилегии, а по скоро за компенсации. Служителите от сектор "Сигурност" са на работа по 24 часа и нямат почивен ден. Аз съм на мнение, че трябва да се чуе гласа и на двете страни. Необходимо е да се модернизира законодателството в тази сфера, категоричен беше Цветанов.

Задаваме си много въпроси за станалото на летище Пловдив. Министерството на транспорта трябва да анализира много внимателно тази тема. Винаги се създават предпоставки за някаква заплаха. България е достатъчно малка на фона на тази геополитика, която се прави в момента. Ние сме член на НАТО и ЕС и съм сигурен, че ще намерим нашето място на картата на глобалната политика. Към този момент никой не се обръщал към нас за участие в акция срещу "Ислямска държава". Ние сме член на евроатлантическия пакт и ако някой поиска от нас участие в антиислямската коалиция, това ще подлежи на обществен дебат. Към този момент България трябва да се съсредоточи към охраната на вътрешната сигурност. Трябва да вярваме на нашите партньори и съседи. Турция се оказва ключов фактор за намаляването на бежанския поток към Европа, даде пример Цветанов.

Той коментира и темата за телефонните разговори между Владимира ЯневаВладимира Янева Владимира Янева Янева - Манолева е родена в град София. Средното си образование е завършила в и Румяна Ченалова. според мен това са опити за спекулация. Всеки иска да запази позицията си. Дали тези разговори са истински засега остава тайна. В момента, в който започнаха делата срещу мен, аз прекратих всякаква комуникация със семейството на Владимира ЯневаВладимира Янева Владимира Янева Янева - Манолева е родена в град София. Средното си образование е завършила в и не мисля да ги подновявам, защото така е най-добре за всички. Моята кауза винаги е била борбата срещу организираната престъпност. Научих си урока и не искам да коментирам висящо дело, отговори Цветанов на въпрос за делото "Октопод".

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1534 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Бай Ставри

2015.11.30 | 10:32

3
Час по-скоро се връщай в Централния,щото в 20ч. началника ще прави проверка!

2015.11.30 | 10:31

2
TOQ SHTO NE E V ZATVORAAAAAAAAA
МЪДРЕЦА

2015.11.30 | 10:31

1
Тези умници визирам тъй наречения безнес,политически,управленски и др ЕЛИТ 26г играят със народа на БЪЗззззззз.Младежите ако я разберат не знам как ще се почувстват.

Добави коментар

Водещи новини