Елена Йончева: Терористичните акции са насочени срещу политическото решаване на проблема в Сирия (ви

  • 19 ноември 2015 07:37

  • 4812
  • 8
Елена Йончева: Терористичните акции са насочени срещу политическото решаване на проблема в Сирия (ви
© Булфото

Съмнявам се, че има мозък на операцията в Париж, там са само обслужващите звена. Това са опити на управляващите да намалят напрежението. Трябва да се обърне поглед към Сирия и това, което се случва там, защото винаги ще има кой да се наеме, за да извърши атентат в Белгия или Франция, каза журналистката Елена Йончева в ефира на ТВ7.

В джамиите в Европа има ислямистка атмосфера, ако не си джихадист, то те ще те превърнат в такъв. Европа продължава да говори така все едно нищо не се е случило, това е много притеснително, категоричен е експертът Боян Чуков.

Европа е въоръжена с ултралибералната си идеология, която прави риториката в големите медии, но подпали всичко, което се случва в момента. Това е опасно и неадекватно поведение, категоричен е той.

Всички политици носят отговорност за това, което се случва в Близкия Изток. Те са виновни за огромното количество оръжие и обучаването на тези радикални клетки. Така наречената умерена опозиция преминава на страната на джихадистите, а кой обучаваше тези хора, запита се Йончева.

Терористичните акции са насочени срещу политическото решаване на проблема в Сирия. Сухопътна операция само ще влоши ситуацията, това ще е инвазия и ще видим втори случай Либия, категорична е тя.

Ислямска държава няма отношение към исляма, категоричен е Чуков. 50-те главни в Ислямска държава не са джихадисти, там има дори християни, категоричен е той. Турция не се включва в битката срещу тази организация, а единствено и само за борба с кюрдите.

САЩ трябва да разберат, че не са глобалният хегемон. Вече има равни на тях държави - Русия и Китай, само когато това стане ясно ще има мир в Близкия Изток, категоричен е Чуков.

Нашите политици не отговарят на един важен въпрос – наше оръжие дали се изнася към Сирия, не случайно американците казаха, че такова оръжие отива за опозицията в Сирия, припомни Йончева.

Оръжието е произведено в България, но то бива продавано на американски компании, които го дават на опозицията в Сирия, която реже глави и яде дробове, категоричен е Чуков.

Когато атакуваме исляма без аргументи това може само да радикализира обществото. Държавата има как да въздейства на радикални клетки, категорична е журналистката Йончева.

В България има ислям, който няма нищо общо с Ислямска държава. Тази религия е млада и дава нещо, което не могат да получат явно хората от модерното общество, анализира Боян Чуков.

Най-добрият ход на България е да бъдем неутрални в тази история. Ние не сме неутрални и това не се обсъжда достатъчно от обществото, завърши Йончева.

Никой не иска да говори защо се стигна до това. Още 2003 г. имаше гласове във Франция, които бяха против намесата в Ирак. Френските политици следват сляпо САЩ, Саудитска Арабия и Турция, а това е пагубно за Европа, завърши Чуков.

България беше на страната на лошите през 2003 г. Само Франция, Белгия и Германия не участваха в акцията в Ирак, припомни ЙОнчева.

Последвайте канала на

4812 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар

2016.01.07 | 03:07

6
Напълно права е Йончева

2016.01.07 | 03:07

8
Йончева е обходила целия свят ,докато лайното (краварското ) ако някой го прихване с обувките си ,ще обиколи цялата поляна ! Йончева е достатъчно грамотна и умна и може да си направи изводите !

2016.01.07 | 03:07

7
така ли другарю комунист, напълно ли е права любовницата на съсела? ама вие комунистите все сте прави и все ходите насрани
к

2016.01.07 | 03:06

3
Журналистката Елена Йончева,арабистът Боян Чуков и ТВ7.Добро съчетание за манипулация.Лошите американци,трябва да се съобразяват с Русия и Китай.Демокрацията е лошо нещо,ще пострадаме. Докато са живи,комунистите в България,ще си останат същите.
до к

2016.01.07 | 03:06

5
Става на въпрос за терористи, а не за комунисти. Такива в България никога не е имало!
до к

2016.01.07 | 03:06

4
Вие сте "лош човешки материал"! Истината се казва право в очите. Заслепени сте от "американската мечта", а това е пагубно за всеки неин почитател, макар и българско гражданство до края на дните си ...

2016.01.07 | 03:05

2
G-N CINIGAROV MARCH V DUPKATA SI

2015.11.19 | 13:12

1
Какво Славофф истината боли ли ?

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини