ГЕРБ доволни от срещата с КНСБ, подкрепят исканията на синдикалистите (видео)

  • 18 ноември 2015 11:59

  • 1457
  • 1
ГЕРБ доволни от срещата с КНСБ, подкрепят исканията на синдикалистите (видео)
© novini.bg

„Подкрепям исканията на КНСБ за допълнителни средства за недофинансираните системи“, заяви пред журналисти народният представител и председател от ПГ на ГЕРБ Менда Стоянова след среща с представители на КНСБ, предаде репортер на novini.bg.

Тя определи срещата с КНСБ като много ползотворни.

„Основните въпроси бяха макроикономически по приходите, по основните параметри на бюджета на ДОО. Поставиха се много теми в секторните политики. Естествено щом се срещат с нас на този етап говорим за пари и бюджет. Основната роля на синдикатите е да защитават интересите на своите членове, работници, служители и отстоявайки тези интереси да искат допълнителни средства за системи, които са недофинансирани. Получихме писмено техните предложения, които включват предложения за увеличение в определени параметри като например увеличение на минималния осигурителен доход на самоосигуряващите се лица, увеличение на максималния осигурителен доход. Това са все неща, които са дискутирани и преди бюджета на бъде внесен официално“, каза Менда Стоянова. Според нея, когато се говори за пари в разходната част трябва да се говори и за пари в приходната част и поясни, че иначе разговорът е несериозен.
 

От своя страна председателят на КНСБ Пламен Димитров заяви, че са получили адекватни оценки. „Очакваме на експертно ниво да продължим разговорите и да има отразяване поне на част от нашите предложения“, добави той.
Бюджетът на Държавното обществено осигуряване е подценен като приходи, заяви синдикалистът и добави, че от КНСБ смятат, че със 150 млн. лв. допълнително могат да бъдат увеличени вноските в ДОО.
„Нашето предложение е между първо и второ четене да се преразгледа общата рамка на бюджета“, каза Димитров.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1457 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
FM

2015.11.19 | 07:10

1
Минета е приключил,благополучно.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини