Мира Радева: Политиците ни са плашливи

  • 26 май 2011 16:10

  • 1278
  • 0
Мира Радева: Политиците ни са плашливи
©

Истинският проблем е, че нямаме нови политически играчи – достатъчно изявени и харесвани.

Това каза пред журналисти социологът Мира Радева, която представи социологическо проучване на тема: „Обществено политическите нагласи за предстоящите местни и президентски избори през октомври 2011 г.”

По думите на Радева - следващият парламент ще бъде не по-различен от този, който имаме в момента. Почти няма да има големи промени. Единствената промяна е, че РЗС вероятно няма да влезе в парламента. Това ще повдигне малко вота в подкрепа на ГЕРБ и на БСП.

„Политиците са някак плашливи – една крачка напред, две назад и това обърква избирателя. За ГЕРБ, като водеща политическа партия, това е голям минус, защото, ако през август Бойко Борисов заяви, че няма да бъде кандидат, това вероятно ще разочарова много избиратели и те няма да знаят как да реагират. Междувременно други силни кандидати може да наберат скорост”, коментира Радева.

Според нея ГЕРБ са поставени в много тежка ситуация – много е трудно да се спечелят избори в средата на мандата. Затова ГЕРБ се колебаят кого да номинират, но продължаващото колебае засилва негативния ефект.

Според Радева много интересен кандидат за президент би бил лидерът на ВМРО Красимир КаракачановКрасимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместник министър-председател по обществения ред и сигурността.

Последвайте канала на

1278 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини