Даниел Митов: Ще се стигне до военна намеса със сухопътни войски срещу ИД

  • 16 ноември 2015 19:55

  • 3402
  • 15
Даниел Митов: Ще се стигне до военна намеса със сухопътни войски срещу ИД
© Булфото

Проблемите, с които се сблъскваме, не трябва да ни карат да забравяме, че сме едно семейство. Това заяви министър Даниел МитовДаниел МитовДаниел Митов е роден на 4 декември 1977 г. в град София. Завършва СУ „Климент Охридски“, пред колегите си в рамките на редовното заседание на Съвет "Външни работи", което се проведе на 16 ноември в Брюксел, съобщават от МВнР.



Дипломатите почетоха с минута мълчание жертвите на терористичните атаки в Париж. Те остро осъдиха варварските нападения, като подчертаха, че ще продължат съвместните усилия, за да бъдат открити и наказани техните подбудители, организатори и извършители.



Продължаващият миграционен натиск отново бе във фокуса на дискусиите. Първите дипломати на 28-те обсъдиха изпълнението на решенията на Конференцията на високо равнище по Източносредиземноморския път и Западните Балкани и Срещата на върха с африканските партньори във Валета.

 Министър Митов постави акцент върху необходимостта от ефективен контрол на външните граници на ЕС, който има ключово значение за гарантиране на вътрешната сигурност на държавите-членки.



Българският първи дипломат отбеляза важността на ефективното разграничение между нуждаещите се от защита бежанци и икономическите мигранти, които представляват съществена част от миграционните потоци. В тази връзка е необходимо да се задълбочи сътрудничеството със страните на произход и транзит, както и да се осигури ефективно прилагане на споразуменията за реадмисия, заяви той.

Големият въпрос, на който европейските граждани очакват да дадем отговор, е колко бежанци сме готови да приемем, каза още Даниел МитовДаниел МитовДаниел Митов е роден на 4 декември 1977 г. в град София. Завършва СУ „Климент Охридски“,.



По-късно пред журналисти Даниел МитовДаниел МитовДаниел Митов е роден на 4 декември 1977 г. в град София. Завършва СУ „Климент Охридски“, заяви: "Всички са наясно, че в един момент ще се стигне до военна намеса със сухопътни войски, няма как "Ислямска държава" да бъде изкоренена без подобна намеса".

По думите му въпросът е откъде идва тази намеса и как се организира, защото всички са наясно, че трябва по-широка коалиция и държавите от региона със съвместни усилия, подпомагани от европейската и трансатлантическата общност, да решат този въпрос. Според него е необходим консенсус, който да не създава усещането за нова западна намеса, създала хаос, без да решава нищо и довела до нови разделения.

Все повече държави от ЕС започват да се ориентират към това, което България от много време предлага - да си върнем контрола на външните граници по най-сериозен начин, заяви министърът по повод разговорите на днешния Съвет на ЕС по външни работи.

Според него споразумението между ЕС и Турция е от ключово значение по въпроса с миграцията, но не бива разговорът с Анкара да обхваща само размяна на мерки в тази област, защото турската страна има значителна роля и в сферата на енергетиката. Министърът добави, че ЕС няма да отстъпва от позицията си в преговорите за либерализация на визовия режим с Турция.

 

Европа трябва да каже ясно какъв брой бежанци може да приеме, с разграничаването на икономическите имигранти. Да обсъждаме квоти е вече абсурдно, това не е начинът, по който можем да се справим с проблема, коментира Митов. По неговите думи е необходимо бързо да започне работата по програми за връщане на онези, които не подлежат на получаването на статут в ЕС.

Европа не може да приема безкрайно много хора, социалните и образователните системи няма да издържат на подобен натиск. Трябва бързо да стане ясно, че Европа трябва да демотивира миграционните потоци, добави министърът, цитиран от БТА.

По неговите думи Европа има задължения към бежанците, но не и към онези, които не попадат в тази категория.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
3402 15

Свързани новини

Коментари 15

Добави коментар

2016.02.06 | 23:37

15
руснаците ще изметат тероризма и няма да пуснат окупатори

2016.02.06 | 23:37

14
БРИТАНИЯ - БЕЗРАБОТИЦА, МИЗЕРИЯ, ЛЪЖИ И ОГРАБВАНЕ
афганец

2016.02.06 | 23:36

13
чакаме ги pycначетата
афганец

2015.11.18 | 14:47

3
чакаме ги британчетата

2016.02.06 | 23:36

12
британски окупатори няма да бъдат допуснати отново

2016.02.06 | 23:35

11
ИНДИЯ ЩЕ СИ ВЗЕМЕ КОХИНОР И ТОВА Е САМО НАЧАЛОТО

2016.02.06 | 23:35

10
ПУТИН е новия лидер на ЦЕЛИЯ СВЯТ ! РУСИЯ води най - правилната , човешка и принципна политика ! Морален победител !

2016.02.06 | 23:35

9
Тоя педерастин Митов при ИДИЛ да му отрежат проамериканската чепка !
Веселин Василев

2016.02.06 | 23:34

8
ако това наистина го е написал Митов да си го завре - той знае къде.
това е

2016.02.06 | 23:34

7
педала говорител на ИДИЛ.
ИР

2016.02.06 | 23:34

6
Дрисльо се изказал! Този американски гъзоблизец да се навре там, от където се е пръкнал! Измет безродна.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини