Експерт: Войната вече е навсякъде

  • 16 ноември 2015 17:50

  • 2818
  • 1
Експерт: Войната вече е навсякъде
©

Терористите се стремят да действат с оръжия, които да засегнат максимален брой хора. Това каза в предаването "Лице в лице" по БТВ бившият зам.-министър на отбраната и преподавател по "Оръжията на тероризма и защитата от тях" Валентин РадевВалентин РадевВалентин Иванов Радев е министър на вътрешните работи в кабинета "Борисов 3" до 31 август 2018.

По думите му използването на автомати "Калашников" при атаките в Париж е изненада, тъй като в повечето случаи атентаторите действат с експлозиви. Според Радев обяснението е, че този автомат е масово разпространен в света, надежден и евтин.

Той разкри още, че взривът в коланите с експлозиви, с които се опасват атентаторите-самоубийци, се прави сравнително лесно, с подръчни средства.

Очевидно в света има интереси, които надхвърлят жертвите, които дава Европа. В геополитиката има нещо, което не е предвидено, и сега ни се връща обратно. Думата "война" вече не бива да я използваме в използвания доскоро смисъл. В момента войната е навсякъде около нас - трябва да свикнем с тези нови форми, в които се случва, и да се преборим с тероризма, коментира експертът.

Европа явно не е готова за такива терористични атаки. Континентът от 70 години живее в мир и спецслужбите сега се затрудняват да решат проблема или да предотвратят подобни нападения, заяви Валентин РадевВалентин РадевВалентин Иванов Радев е министър на вътрешните работи в кабинета "Борисов 3" до 31 август 2018.

България е рисковано място заради разположението си – ние сме на кръстопът, каза бившият зам.-министър на отбраната. Той изрази надежда, че българските служби за сигурност "знаят за какво става дума". Вярвам в знанието и компетентността им, заяви Радев.

По думите му влизащите в страната мигранти трябва да бъдат стриктно проверявани, за да бъде намален до минимум рискът заедно с тях в страната да се промъкнат радикални ислямисти.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2818 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Авиатор

2015.12.01 | 13:48

1
Пинокио

Добави коментар

Водещи новини