Ангел Найденов поиска незабавна оставка на цялото ръководство на БСП

  • 14 ноември 2015 16:28

  • 2924
  • 4
Ангел Найденов поиска незабавна оставка на цялото ръководство на БСП
© Булфото

Цялото Изпълнително бюро на БСП да подаде оставка и тя да се гласува веднага от Националния съвет на партията. Това е поискал бившият военен министър в кабинета "Орешарски" и настоящ зам.-шеф на червената група Ангел НайденовАнгел Найденов Ангел Найденов е предложен за министър на отбраната.   Найденов е избран за народен в изказването си пред червения пленум, предаде 24 часа.

Пленумът още днес да избере 7-членно ново ръководство, което да подготви провеждането на отчетно-изборни събрание и следващия конгрес, а той да се изтегли и да се проведе до 3 месеца, поискал още Найденов. Предложенията му ще бъдат подложени на гласуване след края на разискванията.

Всички носим отговорност за слабото представяне на изборите - с тази уговорка започнал изказването си Найденов. И цитирал култовата реплика на Благовест Сендов от зората на демокрацията, която е перифраза на Евангелието: Всички вкупом съгрешихме и вкупом непотребни станахме. Далеч съм от мисълта, че трябва са се стовари персоналната отговорност върху лидера и съм наясно със ситуацията в държавата като цяло, казал още Найденов.

И изброил 4 причини за слабото представяне на БСП на местните избори:

1. Организационната криза и безсилието. Партията прилича на руско село от времето на княз Потьомкин - неефективна и остаряла структура, която се поддържа от ръководството заради носталгия, каза Найденов.

2. Идейна безпътица. С идеята и под обяснението за завоя наляво, дирижиран от лявото крило, се върнахме не години назад, а в изходната точка - референдума за смяната на името на БКП на БСП през 1990 г., дал пример бившият военен министър. И определил това като "пълен регрес" и дори рекомунизация. Позволихме си не просто да сме с "Атака" в един коридор, но и единствените на пистата, смъмрил той ръководството. И обясни, че "кресливата прокремълска политика" не е най-добрата.

3. Политическо безсилие. "Местенцето в ъгъла на политическата сцена очевидно много пасва на ръководството", казал още Найденов по повод обясненията, че е по-добре БСП да е в опозиция. Кого ще вдъхновим и на кого ще разчитаме, ако се занимаваме само със собствената си идентификация и не предлагаме атрактивни политики, чрез които да привличаме младите и активните, попитал той.

4. Кадровият дефицит. Явно има такъв, след като постигнахме резултати от по 4-5% в градове с по над 100 хиляди жители, които доскоро бяха разглеждани като червени бастиони, допълнил Найденов.

Последвайте канала на

Нора Виткова
2924 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
VASIL VASILEV

2015.11.15 | 21:50

4
NOVI IZBORI NOVI IZRODI
Саси

2015.11.15 | 20:01

3
Не въпросът само да се подават оставки, а кой ще дойде след тези оставки и по-добре ли ще стане след това?
манев

2015.11.15 | 20:01

2
БСП, дръжте се по мъжки, стига с това злословие, изчакайте да се пооправите и тогава се натискайте за власт. Сега и да я получите ще стане нещо като "Орешарски" Не показвате ум за който имате претенции.
Пян_Гъ

2015.11.15 | 17:04

1
Г-н Манев, напълно сте прав. Но защо обикновените гласоподаватели виждат по-добре политическата безизходица на БСП? Защо това, че не са готови за властта, не го видяха още когато свалиха с метеж "Борисов 1", за да видим след това фиаското на Орешарски? Имам отговор, но ми е интересно да прочета мнанието Ви.

Добави коментар

Водещи новини