Бъчварова: Не бих допуснала грубо отношение към мигрантите

  • 13 ноември 2015 14:53

  • 1429
  • 3
Бъчварова: Не бих допуснала грубо отношение към мигрантите
© Булфото

Това изобщо не е политика на Гранична полиция и на МВР - така министърът на вътрешните работи Румяна БъчвароваРумяна Бъчварова Румяна Бъчварова е родена на 13 март 1959 г. в град Шипка. Завършила Софийския университет "Св. коментира пред журналисти в парламента изнесени данни в доклад, финансиран от британската хуманитарна организация Оксфам.

Министърът уточни, че ще провери изнесените в доклада факти. "Надявам се да можем да опровергаем тези факти. Не е политика, не бих го допуснала", заяви Бъчварова. Тя допълни, че не може да се контролират всички служители на МВР.

По отношение на напускащите МВР полицаи, Бъчварова заяви, че броят им тази година е много по-малък в сравнение с предходните две години. Министърът заяви, че очаква от главните дирекции на МВР мерки, с които да се компенсира това напускане. По преценка на директорите този отлив към момента не създава проблем в работата, каза тя. За една или две ключови позиции ще се наложат допълнителни конкурси, допълни министърът. Бъчварова заяви, че ще се даде възможност на служители в системата за израстване от по-ниска към по-висока позиция.

Попитана дали се притеснява от протести на администрацията на МВР тя каза, че работата й е да се притеснява, но начинът, по който работи с администрацията в момента, й дава увереност. "Изключителна подкрепа имам от колегите. Добра реакция, непрекъснато работим, търсим най-добрите решения и мисля, че започваме да изграждаме един екип, на който аз лично имам доверие", каза още Бъчварова, цитирана от БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1429 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2015.11.19 | 13:32

3
адски тъпа нещастна женица
Аз питам

2015.11.19 | 13:31

2
Тая миризливка защо се прави на важна ???
гост

2015.11.14 | 10:17

1
Защо изобщо се обръща внимание къде и какво един престъпник/нарушител на граници/-тарамбука е казал?Либерастията ще ни изяде главата!

Добави коментар

Водещи новини