Оповестяват имената на личностите и фирмите, участвали в източването на КТБ

  • 13 ноември 2015 14:21

  • 4148
  • 2
Оповестяват имената на личностите и фирмите, участвали в източването на КТБ
© Булфото

Депутати от управляващото мнозинство поеха ангажимент да оповестят в началото на 2016 г. имената на публичните личности и на фирмите, участвали в източването на Корпоративна търговска банка.

В четвъртък те са се срещнали с представители на "Алекс партнърс" – фирмата, която провежда международното разследване на фалиралата банка. Мартин ДимитровМартин Димитров Мартин Димитров е български политик, председател на СДС от декември 2008 г., съпредседател на ПГ на уточни, че договорът за разследването е конфиденциален, но има съгласие от страна на Фонда за гарантиране на вземанията, който е възложител, докладът на разследващата фирма в частта му с имената да бъде оповестен.

"Тези хора трябва да понесат отговорност. Не приемаме тази клауза за конфиденциалност. И поставихме една основна приоритетна задача – публичните фигури, които фигурират в доклада, те първо трябва да станат обществено достояние поради опасността от тежки конфликти на интереси. Представете си, че в този доклад фигурират съдии, които гледат впоследствие дела, касаещи КТБ. Представете си, че в този доклад фигурират депутати, които пишат банково законодателство. Затова поискахме единодушно, на първо място – всички публични фигури, било то депутати, министри, областни управители, общински съветници, прокурори, които би ги имало в доклада, да станат публични, за да могат да бъдат взети необходимите мерки, а те ще бъдат от различен характер. Но тази задача не отменя нашата идея за публичност на целия доклад", заяви Димитров.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
4148 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
КОЍ...........

2015.11.14 | 11:25

2
А дали ще публикуват имената след поредната„актуализация„ на черния списък?............
Славена

2015.11.14 | 11:25

1
А да видим дали наистина ще се случи или е поредния кьор фишек

Добави коментар

Водещи новини