Румен Петков: АБВ и Калфин показаха как се прави реформа

  • 12 ноември 2015 18:43

  • 1531
  • 3
Румен Петков: АБВ и Калфин показаха как се прави реформа
© Булфото (архив)

В България обществото е болно. Непрекъснато излизат някакви скандални записи по интернет. Атмосферата е отровена. Отново сме на път да подминем дебата за бюджет 2016 година. От вчера се заминаваме с тези записи, които според мен не са най-важното в момента. Това се прави с цел да се отвлече общественото внимание от важните теми на деня.

Това каза в предаването "Още от деня" по БНТ Румен ПетковРумен Петков Румен Йорданов Петков е роден на 23 юни 1961 г. в Плевен. Учи в Математическа гимназия "Гео Милев" в от АБВ. Той коментира и темата за полицейските протести. Правителството допусна грешка, че не направи сериозен публичен дебат за реформите в МВР. Същото важи и за увеличението на винетките, на цигарите. Не се прави така. АБВ и вицепремиерът Ивайло Калфин показаха как се прави реформа. Дебатът за пенсионната система и реформата в нея продължи няколко месеца. Този дебат беше дълъг и тежък. В него участваха всички - работодатели, синдикати, пенсионери, политици, НПО-та. Реформата в сектор "Сигурност" протече по точно обратния начин, категоричен беше той.

Огромната част от служителите в сектор "Сигурност" са честни и почтени хора. Реформа в МВР трябва да има. Това, което се предлага в момента обаче, не е реформа. 20-те заплати на полицаите не са бонуси. Те са компенсации за това, че тези хора на си при семейството си на 1-и януари. Отпуските също са компенсации. В пенсионната реформа също се приеха непопулярни мерки, но нямаше такива скандали, каза още бившият вътрешен министър.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1531 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2015.11.13 | 22:59

3
Пиян палячо! И как точно точно-с този страхлив,празнодумен и вечно не "осведомен" държавен чиновник,който не е изкарал заплатата и на един човек!? Точно вие,начело с агент Гоце сте най-големите и безполезни боклуци,влезли случайно в политиката на България.

2015.11.13 | 10:08

2
пффф
възмутен

2015.11.13 | 10:08

1
калфин краде от пенсионерите и дава на циганите помощи. много е рационален. стар комунист.

Добави коментар

Водещи новини