Миков поиска да се спре обнародването на указа за ордена "Стара планина" за Вселенския пат

  • 11 ноември 2015 11:18

  • 1745
  • 4
Миков поиска да се спре обнародването на указа за ордена "Стара планина" за Вселенския пат
© Булфото

Михаил МиковМихаил Миков Михаил Райков Миков е съвременен български политик, депутат и председател на 42-то Народно поиска председателят на парламента Цецка Цачева да спре публикуването в "Държавен вестник" на президентския указ, с който на Вселенския патриарх Вартоломей се присъжда орден "Стара планина".

Няма информация нито на страницата на президента, нито на Министерския съвет на кое заседание е взето решение за награждаването на патриарха с този орден, обясни лидерът на БСП. В качеството си на председател на НС да не публикувате този указ до установяване дали е изпълнен целият фактически състав по присвояване на орден "Стара планина" в този случай, настоя той пред Цачева.

Справка от вчера, която Миков е направил, показала, че указът все още не е публикуван.

Присъединявам се към желанието Ви да узнаем дали е изпълнена процедурата, по какъв начин това е сторено, ще направя всичко възможно народните представители да имат информация, отговори на свой ред председателят на НС. Но, добави Цачева, много добре знаете, че, ако от президентството постъпи указът в "Държавен вестник", председателят няма правомощия да спре неговото обнародване. Ще се запозная с процедурата дали има такова решение и как се е стигнало до този указ, обеща тя.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1745 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Чичо Ви Дядко

2016.01.11 | 20:15

4
Пияния пак се обажда. Подавай отставка, че затри собствената си партия чиче. Хората те гледат, засрами се :)

2016.01.11 | 20:14

3
браво Михов.
stoiko

2016.01.11 | 20:14

2
Ot dr.Mikov,stava edin tap policaj.
леля

2015.11.12 | 01:19

1
Вселенски нахал.

Добави коментар

Водещи новини