Горанов: Системата на сигурността не е добре балансирана

  • 06 ноември 2015 21:07

  • 2407
  • 5
Горанов: Системата на сигурността не е добре балансирана
©

Премиерът знае всичко, което се случва в правителството. Структурата на бюджета на силовите ведомства е небалансирана. Това е поставянето на темата, че 95% от бюджета в МВР отива за персонал, а не за структурата. Целта ни е да насочим средства за подобряване на структурата на МВР. Това каза финансовият министър Владислав ГорановВладислав Горанов Владислав Иванов Горанов е министър на финансите. Роден е на 30 април 1977 г. През 1999 г. завършва в предаването "Панорама" по БНТ.

"Системата не е добре балансирана и оттук нататък ръководителите на звената в сферата на сигурността трябва да направят своите изводи", посочи Горанов.

"България е един относителен център на стабилност и това едва ли се харесва на всички. Смятам, че това е по-скоро добре за обществото. Всички промени, които се правят в отделните сектори минават през НС, а това е гаранция за стабилност".

Финансовият министър не създава парите, а създава вариант за тяхното преразпределение, увери Горанов. "Благодарение на разчетите, които сме направили, ще се доближим до параметрите на икономическата стабилност. Дългът е следствие от дефицита. Обществото трябва да харчи толкова, колкото изкарва, за да не задлъжнява обществото. В противен случай ще говорим за дълг, ще застрашаваме суверинитета на нашата държава и поставянето й в зависимост от други държави", прогнозира той.

Финансовият министър отново заяви, че Бюджет 2016 не намалява доходите и не уврежда правата на служителите на МВР. "Плащанията, които са свързани с напускането на системата са някакъв вид социална политика. Последните събития повдигнаха дебати, които са полезни за обществото. Българското общество много дълго време е замитало проблемите под килима, а моето разбиране е, че когато има проблем, то трябва да го поставим на дебат".

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2407 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2015.11.07 | 14:54

5
Най - добре ще се балансира с-мата , като ви изметем ! Некадърни и крадливи тикви ! Откраднахте милиарди от КТБ , ни чул ни видял и крещят : ПАРИ НЯМА , вашта мама !
Една българка

2015.11.07 | 14:53

4
На финансови министри поне ни върви, след смешното нещо Чобанов. Изключително смислено изказване. Аз съм "финансов министър" у дома и знам, че е прав.
2

2015.11.07 | 13:41

3
Изглежда новият тип системи за сигурност се правят чрез инфраструктура, условия , среда и без хора. Или пък със доброволни безплатни отряди. Венсеремос! Вива ла революсион!

2015.11.07 | 13:39

2
с действията си не правите реформа, а намалявате сигурността в държавата, така ще напускат полицаи и военни и нови кадри няма да искат да постъпват .... ЗАЩО ГО ПРАВИТЕ ?
гост

2015.11.07 | 13:38

1
Нашата система за сигурност я няма от времето когато водещите партий започнаха да си назначават хора по квотен принцип,както е в полицията и военните. Главна роля играе ДПС,в коя друга държава го има това нещо.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини