Министерският съвет прави рокади в армията

  • 28 октомври 2015 13:01

  • 1759
  • 1
Министерският съвет прави рокади в армията
© Novini.bg

Правителството предлага на президента Росен Плевнелиев да издаде указ за освобождаване на бригаден генерал Пламен Атанасов като началник на щаба на Сухопътните войски, за назначаването му за заместник-началник на отбраната и удостояването му със звание генерал-майор, съобщават от МС.

Правителството предлага и други промени сред висшите длъжности в Българската армия. Бригаден генерал Михаил Попов да бъде освободен като командир на 68-ма бригада „Специални сили” и да бъде назначен за заместник-командир на Сухопътните войски на мястото на бригаден генерал Атанасов.

Капитан І ранг Коста Андреев да бъде назначен за заместник-командир на ВМС и удостоен със звание комодор. Полк. Груди Ангелов да бъде назначен за командир на 61-ва механизирана бригада и да бъде удостоен със звание бригаден генерал. Полк. Явор Матеев да бъде назначен за командир на 68-ма бригада „Специални сили” и да бъде удостоен със звание бригаден генерал.

Министерският съвет предлага също генерал-майор Марин Начев да бъде освободен като национален военен представител в Националното военно представителство в Съюзното командване по операциите на НАТО в Монс, считано от 1 декември т. г., поради изтичане на мандата му. Предлага се постът да бъде зает от настоящия директор на дирекция „Операции и подготовка” в Щаба на отбраната комодор Кирил Михайлов.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1759 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Срам,Боже....Срам !

2015.11.04 | 15:26

1
Шайка смешници с главнокомандващ-ОТРЕПКА !

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини