Меглена Кунева: Това което искам, е да събудя нацията

  • 06 ноември 2011 16:15

  • 3486
  • 12
Меглена Кунева: Това което искам, е да събудя нацията
©

Две седмици след като спечели над 470 хиляди гласа в първия тур на президентските избори като независим кандидат бившият еврокомисар Меглена КуневаМеглена Кунева Меглена Кунева е български политик, първи европейски комисар от България. Кунева е родена на 22 потвърди официално, че ще продължи да участва в политиката в България, но отново не обяви как.

Кунева, която завърши битката за държавен глава с 14% от гласовете, свика днес представители на медиите и съобщи, че ще обиколи отново страната и ще обмисли в следващите месеци как да оправдае очакванията на хората и как да им предостави алтернатива. Тя изрази надежда, че това би могло да бъде "животоспособна алтернатива в посока на гражданското общество".

За пореден път Кунева отрече да има намерение да прави партия. Подобна теза лансираха мнозина социолози и политически наблюдатели, които още в нощта на първия изборен тур коментираха, че полученото без партийна подкрепа доверие на близо половин милион избиратели е добра основа за създаване на нова политическа сила, чийто лидер на бъде бившият еврокомисар.

"Не смятам, че отново около един човек да се създаде партия е добра рецепта", коментира днес Меглена КуневаМеглена Кунева Меглена Кунева е български политик, първи европейски комисар от България. Кунева е родена на 22. Тя посочи, че партия се прави с желание да се участва на избори и да се вземе властта, а нейната цел е друга: "Това, което аз искам, е да събудя нацията".

Много хора ми писаха и ми казаха "Направете партия, веднага се включваме в нея" - имам друг начин на мислене - аз искам основа, искам хора, които мислят и могат да се борят, а аз мога да ги представлявам и да се боря за и със тях. Едва когато намеря тези хора, мога да мина в следваща стъпка, заяви пред в. "Дневник" Меглена КуневаМеглена Кунева Меглена Кунева е български политик, първи европейски комисар от България. Кунева е родена на 22.

Последвайте канала на

Весела Найденова
3486 12

Свързани новини

Коментари 12

Добави коментар
1

2011.11.07 | 21:01

12
W W W . ORIGI NALNI.BE - - - ЗАКУПИ ЛЮБИМАТА ФУТБОЛНА ФЛАНЕЛКА - сезон 2011/2012!!! БЪРЗО И ЛЕСНО С ЕДНО ВЛИЗАНЕ В САЙТА !!!
XAXA

2011.11.07 | 21:01

11
Ей,пача,ти ли ще събуждаш нацията.Досега какво си направила,путка заспала??? Много нагли хора има.
art

2011.11.07 | 21:01

10
Tova su6tata miglena kuneva li e koqto se suglasi bezuslovnoto zatvarqne na blokovete na aec kozlodui? su6tata koqto podpisa vsi4ki neizgodni evropeiski kvoti za bulgarskoto proizvodstvo? su6tata koqto trqbva6e da za6titava interesite na stranata si ,a napravi to4no obratnoto. koi sa tiq zabludeni 470 xilqdi? kolko ot tqx sa kupeni, kolko sa nevalidni i kolko sa glasuvali kolkoto da drasnat ne6to.

2011.11.07 | 21:01

9
Ами нацията вече се събужда, макар и още сънен народа отсвири тази продажница.

2011.11.07 | 21:00

8
Тая овца пак се активира ;) Не знаех, че има дума "животоспособна", но вече знам .... Много е далеч от реалния живот тази жена, винаги е живяла като богата съпруга и добре платен чиновник, затова и въпреки че има бърза мисъл и известна шлифовка, си остава дълбоко инфантилна. Не казва какво ще прави, но ще обикаля страната като Левски и ще събира мнения, достойна ученичка на Дедо по мъглявите формулировки и неясното обещание за световно спасение ;)
илиан

2011.11.07 | 21:00

7
Мръсна продажна курва

2011.11.07 | 21:00

6
да си направи партия в БДЖ и да им разкаже за западното възпитание, там с двете ръце ще гласуват за нея, иначе сме мнооооого интелигентни и конфликти не щем.

2011.11.07 | 21:00

5
Добре я събуди народа хубави те изрита а ти взе че продаде твоите гласове на онази куха лейка калфун ли беше нали госпожо пръмова независима си друг път предателка всички те помним

2011.11.07 | 21:00

4
я Кунева да бега да бачка в някоя от дъскорезниците на нашия ГОРСКИ-ЦАР мумифициран дето си оправи живота благодарение на наивността на народа, и заведе ,. дело с/у България.някой чу ли я да се разграничи от алчното аристократче,а не са да се прави на будител
Илиев

2011.11.07 | 20:59

3
Харесвами мисленето което показва в тази статия. Особено създаването на партия около един човек. И аз съм на мнени, че е време в политиката да спрем да гласъваме за личности и да започнем да гласъваме за партии. Гласувахме за царя и видяхме какво стана, сега гласъвахме за Бойко и стана още по-зле. Защото не гласуваме за партии с подготвени и квалифицирани кадр, а за личности около които няма такива квалифицирани хора. Партията не е от един човек. ГЕРБ не е само Бойко, БСП не е само Станишев. Но другите някак си не се забелязват и затова невиждаме колко са некомпетентни. Сега остана и кунева да направи една партия в която да има такива тикви за които да гласуваме. Самата Кунева според мен е авторитетна личност, макар и да има някои кирливи ризи. Жалко, че не спечели повече на изборите защото според мен заслужаваше най-много.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини