Едва 130 бюлетини доставили в село с имащи право на глас 159 души

  • 25 октомври 2015 17:48

  • 1058
  • 0
Едва 130 бюлетини доставили в село с имащи право на глас 159 души
© Булфото

За любопитен случай, по който в момента заседава Централната избирателна комисия разказа говорителят на ЦИК Камелия Нейкова, предаде репортер на Novini.bg.

В с. Долно Луково, община Ивайловград, където право на глас имат 159 души, са доставени едва 130 бюлетини. Към този момент са гласували 129 жители на селото и почти сигурно бюлетините няма да достигнат.

Нейкова обясни, че ЦИК не носи отговорност за доставката на достатъчен брой бюлетини.

Постъпилите до момента сигнали за нарушения в изборния ден в Централната избирателна комисия са 279, съобщи Нейкова. Нарушенията, регистрирани в избирателните секции, са 142, тези на избирателните права - 82 и за предизборна агитация - 43. Общо 12 сигнала от страната са получени за купуване на гласове.

Повечето от сигналите за нарушения, свързани с избирателните секции са неоснователни, посочи Камелия Нейкова. "Някои се оплакват от това, че са ги питали искат ли да гласуват и за референдума, а други, че не са ги питали. И двете не са нарушение на закона", коментира говорителят.

Значителна част от сигналите в ЦИК са свързани с организационно-техническата подготовка, най-вече за това, че кутиите, в които се пускат бюлетините, са малки. От ЦИК са разпоредили там, където кутиите се препълват, да бъдат изпразвани и отново да се предоставят за гласуване.

Постъпил е и сигнал от СЕМ за това, че лидерът на Атака Волен Сидеров при гласуването си е скъсал бюлетината за референдум. Този, както и сигналът от по-рано днес, че премиерът Бойко Борисов е оповестил за кого е дал вота си, ще бъдат разгледани и още днес ЦИК ще излезе с решение и за двата случая, каза Камелия Нейкова.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1058 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини