Митов се срещна с гръцкия президент

  • 21 октомври 2015 14:58

  • 1081
  • 0
Митов се срещна с гръцкия президент
© Булфото

На срещата си с гръцкия президент първият български дипломат Даниел МитовДаниел МитовДаниел Митов е роден на 4 декември 1977 г. в град София. Завършва СУ „Климент Охридски“, определи българо-гръцките отношения като “традиционно изключително добри“. Министър Митов посочи и перспективите за разширяване на връзките между София и Атина в динамичната геополитическа обстановка, в която двете страни трябва да имат общи позиции.

„Ние сме благодарни на Гърция за усилията и подкрепата за приемането ни в НАТО и Европейския съюз“, заяви външният министър Даниел МитовДаниел МитовДаниел Митов е роден на 4 декември 1977 г. в град София. Завършва СУ „Климент Охридски“,.

Гръцкият президент Прокопис Павлопулос обсъди с министър Митов проблема с бежанската вълна и изрази убеждение, че както Атина, така и София имат същото хуманно отношение към хората бягащи от войната. “Това е част от културата и психологията на нашите два народа“,заяви президентът.

Той изказа пред българския външен министър и личното си състрадание към случващото се в Егейско море, където почти ежедневно се давят хора, много от жертвите са малки деца, в опитите си да се спасят от бедствието на войната.

Според президента Павлопулос двете страни трябва да си сътрудничат в дипломатическо отношение за прекратяването на войната в Сирия.

Българският външен министър се срещна и със своя колега Никос Кодзиас. Двамата дипломати обсъдиха сигурността на района и енергийните проекти между двете страни.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1081 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини