МВР и Международната организация по миграция подписаха споразумение за сътрудничество (снимки)

  • 20 октомври 2015 14:00

  • 1481
  • 1
МВР и Международната организация по миграция подписаха споразумение за сътрудничество (снимки)
© МВР

МВР и Международната организация по миграция подписаха споразумение за сътрудничество, съобщиха от пресцентъра на Вътрешното ведомство.

В сградата на Министерството на вътрешните работи се състоя среща на вицепремиера и министър на вътрешните работи Румяна БъчвароваРумяна Бъчварова Румяна Бъчварова е родена на 13 март 1959 г. в град Шипка. Завършила Софийския университет "Св. с посланик Лора Томпсън, заместник-генерален директор на Международната организация по миграция (МОМ).

По време на разговорите бе отчетена промяната в предизвикателствата, пред които е изправена страната ни, произтичащи от засилените миграционни потоци. И двете страни подчертаха важността на сътрудничеството между правителствените институции и международните организации за ефективното управление на миграцията и процеса на интеграция.

„Имаме традиционно много добро сътрудничество с Министерството на вътрешните работи,“ подчерта посланик Томпсън.

В рамките на срещата министър Бъчварова и посланик Томпсън подписаха Споразумение за сътрудничество между Министерството на вътрешните работи на Република България и Международната организация по миграция.

Документът актуализира съществуващата вече рамка на сътрудничество между МВР и международната организация, с цел поддържане на ефективното управление на миграцията при отчитане на новите миграционни тенденции.

„С подписването днес на Споразумението за сътрудничество, продължаваме и надграждаме взаимодействието с МОМ, отчитайки актуалните предизвикателства пред ЕС и България,“ подчерта вътрешният министър Румяна БъчвароваРумяна Бъчварова Румяна Бъчварова е родена на 13 март 1959 г. в град Шипка. Завършила Софийския университет "Св..

Международната организация по миграция е ключов партньор на България и държавите-членки на ЕС в областта на доброволното връщане и борбата с трафика на хора в партньорство със правоохранителните служби на пратньорските страни. МОМ ще бъде включена и в изпълнението на механизмите на ЕС за релокация на бежанците.

Сътрудничеството с България, което до този момент беше регламентирано с Меморандум за сътрудничество от 2009 г., обхваща и други области, като програми за обмен на опит на служителите на реда с други страни, повишаване на информираността на българското общество относно миграционната политика на страната и други. България е член на организацията от 1994 година.

Последвайте канала на

1481 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2015.10.21 | 08:14

1
Тази проста секретарка Бъчварова с каква съвест бе назначена като министър на МВР. ПОРЕДНИЯ ПОЗОР ЗА БЪЛГАРИЯ И ПОРЕДНИЯ ФАРС НА БОКО КОНТРАБАНДИСТА И НЕГОВИТЕ ТУРСКИ НАЧАЛНИЦИ!

Добави коментар

Водещи новини