Илияна Йотова: България получава 5 млн. евро за охрана на границата, къде отиват тези средства?

  • 16 октомври 2015 19:02

  • 3091
  • 1
Илияна Йотова: България получава 5 млн. евро за охрана на границата, къде отиват тези средства?
© Булфото

Днес европейските медии бяха залети от информацията за инцидента с афганистанския имигрант. Правителството ни трябваше да даде тон на този разговор, но те не го направиха. Този инцидент е неприятен, за нас ще се говори много в европейските институции, каза евродепутатът Илияна Йотова в ефира на БНТ.

Има идея за общо бранене на европейската граница, но всичко отново се прави с половин уста. България няма достатъчно човешки и финансови ресурси, за да се справи с този натиск. Българските полицаи са герои, те дежурят по 24 часа и са на предела на силите си. Няма как да не ни направи впечатление, че тези имигранти са навлезли толкова навътре в страната ни на 30 километра, каза Йотова.

България получава висока сума за охрана на границите, трябва да се запитаме къде отиват тези средства. До момента сме получили 5 милиона евро, допълни тя. Цялата политика на Европа е отбранителна. Ние нямаме никаква тежест по световни въпроси вече, категорична е евродепутатът.

Задава се въпросът защо Борисов лобира за интереси на Турция, които се смятат за илюзия от европейските лидери. Пример за това е обособаването на зона в Сирия, завърши Йотова.

Последвайте канала на

3091 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2015.10.22 | 20:52

1
5 милиона евро са само на думи. ЕС поставя условия, искат реформи и тогава ги дават, а реформите са болезнени за народа.

Добави коментар

Водещи новини