Манолова се закле като омбудсман (видео)

  • 08 октомври 2015 09:32

  • 3164
  • 6
Манолова се закле като омбудсман (видео)
©

Мая МаноловаМая МаноловаМая Божидарова Манолова е български политик, народен представител от парламентарната група на се закле пред депутатите в Народното събрание като новия омбудсман на Република България.

Припомняме, тя бе избрана на 30 юли, като спечели в битка с предшественика й Константин Пенчев. Изборът на Манолова обаче предизвика редица протести пред Народното събрание, тъй като много не бяха съгласни с решението на депутатите.

„Положих клетва пред вас, но реално положих клетва пред българските граждани. С това приключва един етап от моя живот, от моята политическа кариера – Народното събрание, към което винаги съм изпитвала огромно уважение“, обърна се червеното острие към народните представители днес.

Казвам уважение, но не слагам точка, подчерта Манолова и допълни: „Сигурна съм, че ние и занапред ще работим заедно в качеството ми на омбудсман. Ще внасям промени в законите, които се отнасят до правата на българските граждани, ще участвам винаги, когато обсъждате важни решения за правата на българите“.

„Първите ми две седмици ще бъдат изпълнени изцяло със срещи с българските граждани. Започвам мандата си с обиколка, за да посрещам проблемите на място, а не да ги чакам да дойдат тук в София. Затова днес не ви казвам сбогом. Казвам ви просто довиждане, защото обещавам, че ще бъдем съмишленици в битката за българските граждани“, зарече се новият омбудсман.

Клетвата бе последвана от бурни овации в зала, а депутатите от левицата й поднесоха букет от червени рози. Манолова от своя страна се здрависа с народните представители от всички парламентарни групи.

Малко преди церемонията депутатите гласуваха прекратяване правата на Манолова като народен представител, тъй като според законодателството тя вече няма право да бъде такъв.

Решението бе подкрепено със 147 гласа „за“, 2 „против“ и 4 „въздържал се“.

Последвайте канала на

3164 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар

2015.10.20 | 12:00

6
Сега вече всичко ще ни е наред...

2015.10.20 | 12:00

5
Само правят рокадо. Все едни и същи муцуни.

2015.10.08 | 20:24

4
след кратко масонско обучение се зае с правата на гражданите , звъненето на злато е приятно но дрънченето на доспехите на власта е омайващо , лек и път
Мохикана

2015.10.08 | 20:15

3
От днес вече в лицето на г-жа Мая Манолова, българските граждани имат своя защитник в търсенето на правата си! Успех на Г-жа Манолова! Какво казват злосторниците, няма значение!
NARODEEEEE SLEPI LI STEEEEE

2015.10.08 | 19:17

2
DPS-GERB-BSP= ZAEDNO=PRODAJNICI NA BULGARIA

2015.10.08 | 19:17

1
MURVA=PRODAJNICA

Добави коментар

Водещи новини