"Гражданската отговорност" ще поевтинее, прогнозира Менда Стоянова

  • 07 октомври 2015 16:15

  • 1583
  • 1
"Гражданската отговорност" ще поевтинее, прогнозира Менда Стоянова
© Булфото

Председателят на Комисията по бюджет и финанси Менда Стоянова се срещна с председателя на Европейския орган за застраховане и професионално пенсионно осигуряване Габриел Бернардино в Народното събрание, предаде репортер на Новини.бг.

"Габриел Бернардино ни запозна с новостите в европейското регулаторно законодателство и начина, по който ние трябва да ги прилагаме. Днес бе приет и Кодексът на застраховането, което е и една сериозна първа стъпка в тази посока именно в синхронизирането на нашето законодателство с европейското, но и към прилагане на най-добрите практики в регулациите за областта на застраховането", каза Стоянова.

Председателят на Европейския орган за застраховане приветства приемането на Кодекса на застраховането. Бернардино посочи, че това е важна крачка и трябва да се следи за неговото изпълнение.

Стоянова коментира, че е бил поставен въпрос на Бернардино за това как регулаторният европейски орган оценява ситуацията в България по отношение на застрахователния пазар и този на пенсионните осигуровки.

На въпрос дали се очаква поскъпване на застраховката "Гражданска отговорност", Менда Стоянова отговори, че не смята, че повишаването на обезщетението ще доведе до увеличаване на премиите, които се плащат по застраховките. "Ако има такова увеличаване, вероятно след няколко месеца пазарът ще я регулира в правилната посока, а именно надолу", каза още Менда Стоянова. Тя посочи, че дори и да има такова, пазарът до няколко месеца ще го регулира надолу, увери Менда Стоянова.

На срещата присъства и председателят на Комисията за финансов надзор Стоян Мавродиев.


 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1583 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2015.10.07 | 20:18

1
ама какви ги говори , преди 15 дни платих гражданска с 30% увеличение

Добави коментар

Водещи новини