Аню Ангелов: Има тежки проблеми в авиацията (видео)

  • 02 октомври 2015 07:58

  • 1959
  • 2
Аню Ангелов: Има тежки проблеми в авиацията (видео)
©

Борбата с "Ислямска държава" ще е дълга. Това е една организация, чиито части са пръснати по всички части на света, каза в сутрешния блок на БНТ съветникът по отбраната в Министерски съвет и бивш военен министър Аню АнгеловАню Ангелов Аню Запрянов Ангелов е министър на отбраната от 41-ото Народно събрание от 27 януари 2010 г. до 12 март.

Трябва да започне борба срещу идеологията на радикален ислям, добави той.

Стратегията на руснаците в Сирия според мен е създаване на нова военновъздушна база в Латакия и разширяване на влиянието си в Средиземно море. Главната цел на Русия и Иран е кампания за подкрепа на Башар Асад и оставането му на власт. В същото време другата коалиция има точно противоположна цел – свалянето на Асад от власт. Нещата са много сложни, развиват се динамично и трябва да се следят внимателно, коментира Ангелов.

Има тежки проблеми в авиацията, призна бившият министър на отбраната по повод подадената и по-късно оттеглена вчера оставка на командира на Военновъздушните сили генерал-майор Румен Радев. По думите на Ангелов състоянието на авиацията ни не е обвързано с внесените за обсъждане промени Закона за въоръжените сили, с които да се разреши на чужди самолети да охраняват въздушното пространство на България.

Това, че ще има чуждестранно участие в охраната на въздушното ни пространство, не значи, че нямаме нужда от военновъздушни сили, заяви Аню АнгеловАню Ангелов Аню Запрянов Ангелов е министър на отбраната от 41-ото Народно събрание от 27 януари 2010 г. до 12 март.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1959 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Редник

2015.10.02 | 11:35

2
Този е един от глупаците ,който досъсипа армията ни.Пълен некадърник и лизач.Тоя ако го разследват го виждам в карирана униформа в Централният Софийски Затвор.

2015.10.02 | 09:25

1
СПЕСТЕТЕ НИ СТАРЧЕСКАТА ДЕМЕНЦИЯ

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини