НДСВ: Оставаме четвърта политическа сила след изборите

  • 03 ноември 2011 15:03

  • 901
  • 2
НДСВ: Оставаме четвърта политическа сила след изборите
©

След изборите се отвори пространство за голям нов блок в дясно-центристкото пространство, заяви на пресконференция лидерът на НДСВ Христина Христова.

От днес започваме подготовката за Парламентарни избори 2013, обяви тя. 

"Ние нямаме съмнение, че в политическото пространство има място за голям нов политически субект. Няма значение как ще се нарича той, но ние подаваме ръка на други политически формации, няма значение кои, стига те да са ориентирани в центъра", каза Христова. Подаваме ръка и на симпатизантите на г-жа Меглена КуневаМеглена Кунева Меглена Кунева е български политик, първи европейски комисар от България. Кунева е родена на 22, както и на самата нея, за да работим заедно за едно бъдеще, в което основният приоритет е модерното развитие, допълни тя.

Лидерът на жълтата партия изтъкна, че по своите резултати НДСВ се нарежда след ГЕРБ, БСП и ДПС. "Това не е желаният резултат за НДСВ, но той е близо до целта ни за по-сериозно участие в местната власт", посочи Христова. По думите й, НДСВ е излязла от изборите като по-млада и по-силна партия.

Във връзка с организацията на изборния процес и множеството сигнали за нарушения лидерът на НДСВ заяви: "Изборите ме карат да задам въпроса дали демокрацията в България е необратим интерес и дали това, което се случи не си връща към чл.1 на предишната Конституция".

"Силно съм смутен от факта, че НДСВ отдавна е погребана като партия за някои медии, особено пишещи. Това не бива да се случва, защото НДСВ е четвъртата политическа сила в България. Всички останали са след нас по общински съветници и кметове", посочи Олимпи Кътев.

Той посочи, че НДСВ е спечелила 151 чисто партийни общински съветника, с което е много по-напред от СДС, ДСБ, РЗС, "Атака" и много други.

По думите на Минчо СпасовМинчо Спасов Минчо Спасов е роден през 1964 г. в София. Завършва средно образование в 18 ЕСПУ – София и висше в, големият победител от изборите наистина е ГЕРБ, но големият победен са правото, законността и демокрацията. "Няма да поздравя ГЕРБ с победата, защото тяхната жертва - победеният, са ми много по-скъпи", заяви той.

Управляващите и прокуратурата побързаха и дадоха своята оценка, че изборите са протекли нормално. Дали това е така, ще покажат резултатите от заведените дела. На незададени въпроси обаче отговарят само гениите и гузните, каза още Спасов.

"В случая с Аврен съдът, ОИК и ЦИК модифицираха старата българска поговорка за кучето и тоягата. Те показаха, че и тоягата може да скача според кучето. Когато ГЕРБ сезираха ВАС за нарушенията, съдът се съобрази и отсъди в тяхна полза. Когато опозицията обаче реши да се възползва от това, ВАС обяви, че нарушение няма", каза още юристът.

Според него най-големият играч на тези избори отново се е оказал ДПС. "Не споделям мнението на Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г, че за пръв път президентски избори са били спечелени без ДПС. Напротив, пак бяха спечелени, но в полза на ГЕРБ. Целувката на Доган изненада БСП, но не и ГЕРБ", поясни той. Според него, опозицията е изправена пред два пътя - или да приеме диктатурата, или да започне да осъществява приказката "Дядо вади ряпа", т.е. да се обединят политически сили, които може и да не се харесват, но да се хванат заедно и да се опитат да извадят ряпата.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
901 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2011.11.05 | 18:11

2
Тези нормални ли са бе, четвърта сила, боже ...
Бати Гошо

2011.11.05 | 18:10

1
Четвърти, ама друг път. Май го е казал Олимпи Кътев, а на него твърдо не трябва да се вярва. Освен това в тази статия пише, че ВАС закриля ГЕРБ, а това не е изобщо вярно /справка решението им за отмяна назвначаването на съдийката, кояго се спрягяше за семейна приятелка на Цветан Цветанов/. Освен това във ВАС доколкото си спомням шеф е Лазар Груев- протеже на Първанов. Така че тези твърдения за залези, терор, манипулации от страна на ГЕРБ май че са доста пресилени.

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини