Ген. Михов замълча за исканата оставка на Николай Ненчев

  • 01 октомври 2015 12:33

  • 1918
  • 1
Ген. Михов замълча за исканата оставка на Николай Ненчев
© Булфото

Ген. Михо Михов, председател на  Комисията по отбрана, заяви в кулоарите на парламента, че даването на възможност на въздушното пространство да се охранява от собствени и/или съюзни сили, не означава отказ от нашите възможности, предаде репортер на novini.bg.

"Считам, че ако правителството приеме такъв законопроект и го внесе в НС, показва загриженост за състоянието на въздушния ни суверенитет, но не достатъчно”, изтъкна ген. Михов и допълни, че това не значи отказ от самостоятелно изпълнение на тази позиция в рамките на интегрираната система на НАТО за противовъздушна и противоракетна отбрана, а напротив, правителството се мотивира с изискванията на Съвета в Уелс и на срещата на министрите на отбраната на НАТО в Брюксел, че усилваме източния фланг на НАТО.

„Когато се говори за флангове, означава, че се говори за фронтове. Такива указания е имало и нашето правителство демонстрира последователност, че иска да усили въздушния суверенитет и източния фланг на НАТО. Считам, че не се усилва с чужда помощ. Ние трябва да усилим собствените си въздушни сили, да ремонтираме, където и да било достатъчно бързо нашата изтребителна авиация”, каза още ген. Михо Михов.
Той отказа да коментира исканата оставка на военния министър и заяви, че няма да влиза в подобни дебати, макар че президента Георги Първанов многократно е искал оставката на министъра и е искал свикване на КСНС още преди месеци.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1918 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2015.10.01 | 22:01

1
Удобно!

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини