Ген. Михов: Не бива да натрапваме на нашия народ, че се отказваме от авиацията си

  • 01 октомври 2015 08:49

  • 1554
  • 1
Ген. Михов: Не бива да натрапваме на нашия народ, че се отказваме от авиацията си
©

"Не бива да натрапваме на нашия народ, че ние се отказваме от собствената си авиация. Аз лично не бих приел това", заяви председателят на Комисията по отбрана в Народното събрание генерал Михо Михов за "Здравей, България" по Нова телевизия. Изказването му е по повод предложението на Военното министерство, което породи съмнения, че чужди самолети могат да пазят небето ни за в бъдеще.

"Темата е тревожна, но не е драматична", заяви бившият началник на Генералния щаб.

Той поясни, че ако в бъдеще законопроектът бъде приет, това значи въздушното пространство на България да се охранява не само от българска армия, но и съвместно със съюзни сили. Това се преплита със закона за преминаване и пребиваване на съюзни и чужди сили на територията на страната ни.

"Това е новото и стряскащото. И за мен е неприемливо. Българите трябва да разберат, че нашата авиация може и трябва самостоятелно да осигури охраната на въздушното ни пространство. 16-18 изтребители могат да решат този проблем", заяви ген. Михов.

Той допусна, че ако промените в закона бъдат въведени е твърде възможно турски изтребители да пазят въздушното ни пространство.



 

Последвайте канала на

Десислава Станева
1554 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
XXL

2015.10.02 | 15:38

1
ТА ТЕ СЕ ОТКАЗАХА ОТ НАРОДА И ДЪРЖАВАТА СИ ЧЕ ОТ ЕДНА АВИАЦИЯ ЛИ НЯМА ДА СЕ ОТКАЖАТ

Добави коментар

Водещи новини