Томислав Дончев: Два ключови закона трябва да бъдат приети до края на годината (видео)

  • 29 септември 2015 08:26

  • 1552
  • 0
Томислав Дончев: Два ключови закона трябва да бъдат приети до края на годината (видео)
© Булфото

КЕВР трябва да реши как ще се отрази намалението на цената на природния газ на цените на парното и тока. Това каза в сутрешния блок на БНТ вицепремиерът по европейските фондове и икономическата политика Томислав ДончевТомислав Дончев Томислав Пейков Дончев е български политик от партия ГЕРБ, заместник.

КЕВР взема своите решения според разчетите, които има за добро или за зло, без значение кой казва „да” и кой „не”. При всички случаи, когато цената на една такава ключова суровина като газа пада, това не може да не се отрази добре. КЕВР вече направи анонс в тази насока, коментира той.

Нека да не забравяме, че ТЕЦ-овете освен топлина произвеждат и електроенергия, т. нар. когенерации. Експертите на комисията трябва изключително внимателно да преценят коя цена с колко ще отиде надолу – цената на парното и респективно на тока, произвеждан от централи, които работят на природен газ”, заяви Дончев. „КЕВР взема своите решения според разчетите, които има, за добро или за зло, без значение кой казва „да” и кой „не”, тя затова е независима. Намалението не е вследствие от желанието на Иван Иванов или на потребителя, а е вследствие спада на цената на суровината, то е решение на пазарни принципи”, посочи той.

Вицепремиерът заяви още, че се надява Законът за обществените поръчки и антикорупционният закон да бъдат приети до края на годината, тъй като това е много важно за новия програмен период, свързан с усвояването на евросредства. Новият закон и последващият контрол ще уредят сложните отношения при възлагането и получаването на обществените поръчки. Законът си възлага задачата от една страна да има по-добър контрол, а от друга – да се облекчи бюрюкратичната процедура, обясни той.

Томислав ДончевТомислав Дончев Томислав Пейков Дончев е български политик от партия ГЕРБ, заместник увери, че е създадена добра организация за провеждането на местните избори на 25 октомври.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1552 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини