Каракачанов: Правителството най-накрая влезе в час по темата за нелегалните имигранти

  • 25 септември 2015 12:22

  • 2162
  • 2
Каракачанов: Правителството най-накрая влезе в час по темата за нелегалните имигранти
© Булфото

И последните дни, и изявлението на министър-председателя от днес показват, че правителството най-накрая влезе в час по темата за нелегалните имигранти. Лошото е, че се загуби много време, но това не е повод за предсрочни избори. Такава позиция изрази пред журналисти в Народното събрание лидерът на ВМРО и съпредседател на Патриотичния фронт Красимир КаракачановКрасимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместник министър-председател по обществения ред и сигурността, предаде БТА.

Политици от различни формации бяха потърсени от медиите за коментар във връзка с поисканите от "Атака" предсрочни парламентарни избори заради несправяне на управляващите с мигрантския натиск.

Правителството, според Каракачанов, е свършило нещо по бежанския проблем основно под въздействието на Патриотичния фронт. Лидерът на ВМРО припомни, че темата с оградата по границата ни с Турция беше едно от условията за подкрепа на кабинета "Борисов", както и борбата с битовата престъпност.

Много пъти сме говорили по темата за нелегалните имигранти, тогава не ставаше въпрос за бежанци, и имаше колебание от гледна точка на някакви псевдоевропейски принципи и разбиране - както виждате правителството като че ли разбра за какво става дума, отбеляза той.

Според него решението не са предсрочните избори. Първо трябва да има сериозен дебат какво да се направи с бежанците, обясни Красимир КаракачановКрасимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместник министър-председател по обществения ред и сигурността. Един от аргументите е, че в периода между смяната на властта управлява служебно правителство, което, по думите му, "е много възможно, както предишното, да изтърве нещата."

Съпредседателят на ПФ подчерта също, че заради бежанците задължително трябва да бъде свикан КСНС. Президентът мълчи по тази тема, защо да чакаме голямата опасност, за да вземем необходимите мерки, уточни позицията си лидерът на ВМРО.

Последвайте канала на

Десислава Станева
2162 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
hm

2015.09.30 | 12:39

2
Натискаха за оградата и какво направиха за половин година - НИЩО, КЪДЕ ВИ Е ОГРАДАТА ГОСПОДА ПСЕВДО ПАТРИОТИ?

2015.09.30 | 12:39

1
ЕС трябва да заеме обща категорична позиция и да спрат емигрантския поток,какво шикалкавят?Колкото повече се бавят и си прехвърлят горещия картоф,толкова по-зле за цяла Европа.

Добави коментар

Водещи новини