Каракачанов: Квотите за бежанци са глупост (видео)

  • 23 септември 2015 07:46

  • 2240
  • 1
Каракачанов: Квотите за бежанци са глупост (видео)
© Булфото

Лидери в Европа няма, кризата с бежанците показа това. Квотите за приемането на бежанците са пълна глупост, каза лидерът на ВМРО Красимир КаракачановКрасимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместник министър-председател по обществения ред и сигурността е сутрешния блок на Нова телевизия.

Хората в Сирия не искаха да напускат страната, те нямат надежда, че кризата ще се реши заради намесата на Русия в региона, каза сирийският журналист Нидал Хлайф. Русия е главен виновник на продължаващата криза, защото продължава да подкрепя диктатурите в Сирия и Арабския свят, допълни той.

Близкият Изток е в хаос, заради западните сили - Европа и САЩ. Тук няма добри и лоши Велики сили, категоричен е Каракачанов. Част от обучаваните в Турция джихадисти се бият за „Ислямска държава“. Няма как да се постигне мир там ако не се обединят големите сили, допълва той.

Шиитски милиции идват от Иран, за да се сражават на страната на режима на Башар Асад, докато този режим е там няма да има мир, категоричен е сирийският журналист.

Европейските лидери трябва да имат своя позиция, а не да слушат заповеди по телефона. Много европейски държави казаха не на квотите, каза Каракачанов. Нужни са буферни зони в Турция или Сирия, там бежанците ще бъдат защитавани. Поканата на Меркел е краят на нейната кариера, категоричен е той.

Двойният стандарт на Европа е показателен, гониха българи и румънци, а поканиха всички бежанци да ходят да живеят там, Европа е неадекватна, каза Каракачанов. Голяма част от бягащите мигранти искат да отидат в едно уредено общество и да живеят на помощи, завърши той.

Последвайте канала на

2240 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Бай Иван

2015.09.29 | 12:32

1
Ако трябва да делим квоти бежанци с ЕС, трябва да вземат от нас бежанци, а не ние да вземаме други бежанци от ЕС, защото на българо-турската граница чакат още 1 милион бежанци да влязат в България и това тепърва ще стане в следващите седмици и месеци. Тогава да делим квоти с ЕС, но ще се откажат и ще прехвърлят и техните бежанци в Българя.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини