По никакъв начин не е нарушавано въздушното ни пространство, увери Митов (видео)

  • 15 септември 2015 14:18

  • 1968
  • 7
По никакъв начин не е нарушавано въздушното ни пространство, увери Митов (видео)
© МВнР (архив)

По никакъв начин не е нарушавано въздушното ни пространство и това трябва да стане ясно. Това каза пред журналисти министърът на външните работи Даниел МитовДаниел МитовДаниел Митов е роден на 4 декември 1977 г. в град София. Завършва СУ „Климент Охридски“, преди началото на конференцията "Енергийна сигурност и енергийна инфраструктура в Югоизточна Европа".

"Създаде се малък хаос по въпроса с руските самолети и трябва да го изясним веднъж завинаги. Това, което каза премиерът преди два дни - той реферираше към хипотетична ситуация. След като не издадохме разрешение за прелитане на руски товарни самолети, защото имахме информация, че заявеният товар се разминава с реално превозвания такъв, тогава обсъждахме вариант, ако евентуално бъде нарушено въздушното ни пространство, какво да правим", обясни Митов. Той бе категоричен, че не е издадено разрешение само за определени полети. "Премиерът реферира към хипотетична ситуация, ако евентуално бъдем поставени в положение, в което трябва да реагираме", коментира Даниел МитовДаниел МитовДаниел Митов е роден на 4 декември 1977 г. в град София. Завършва СУ „Климент Охридски“,.

По думите му, ЕС трябва да отговори на много сериозни въпроси, когато става дума за Енергийния съюз. "Енергийният съюз зависи от нас. Естествено, че думата ни има тежест. Намираме се на един от основните коридори, които ще са основна част европейския енергиен съюз. Тепърва предстои да видим каква е концепцията. Наясно сме, че трябва да разнообразяваме източниците на доставка газ, както и да се увеличи свързаността между всички държави-членки на ЕС", посочи външният министър, цитиран от "Фокус". Митов допълни, че ще бъде лансирана и идеята за европейски фонд за енергийна сигурност, който да гарантира финансирането на проекти, които ще влязат в общата концепция за Европейския енергиен съюз.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1968 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар

2015.09.27 | 21:42

7
анти-Българин, чифутска подлога.

2015.09.27 | 21:42

6
Гърция , Ирак не слушат САЩ и разрешават самолети , нашите п,утки европедалски лаят и се зъбят на РУСИЯ ?! Нищожества сополиви са Митов , ТИКВАТА и Пастирката ! По - големи католици от Папата ?! Кретени и врагове на България са !

2015.09.27 | 21:42

5
добре де, като се знае, че сте тъпаци, защо фидоската не ви обясни, дали сте таковани или евентуално въпреки таковането, пак сте онаковани?

2015.09.27 | 21:42

4
Още две минути видео как действат Руснаците в Сирия и хептен друга песен ще запеете

2015.09.27 | 21:41

3
Putka vi mai4ina,Ruski gazolistci
Бай Георги

2015.09.27 | 21:41

2
АКО ПРЕЛЕТЯТ БЕЗ ДА СЕ ОБАЖДАТ НАШИТЕ КАКВО ЩЕ НАПРАВЯТ ЩЕ Ги СВАЛЯТ ЛИ ????????? НО МАЙ НЯМА С КАКВО
мап

2015.09.16 | 08:48

1
явно за вас важи определението в графата под текста и на това ако му викат свобода на словото. бие сте роботи и действате по заложена ви програма

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини