Депутатите се изпокараха за минималната заплата

  • 02 ноември 2011 10:56

  • 996
  • 0
Депутатите се изпокараха за минималната заплата
©

Депутати се изпокараха заради предложен от опозицията законопроект за промяна в Кодекса за социално осигуряване обвързващ максималния размер на осигурителния доход с минималната работна заплата.

Председателят на Социалната комисия в парламента и депутат от ПГ на Коалиция за България Драгомир Стойнев от парламентарната трибуна при обсъждането на промените в Кодекса за социалното осигуряване каза: „Трябва да търсим максималните източници на приходи в държавното обществено осигуряване. Богатите хора, за които в продължение на пет години не е увеличаван максималният доход – за тях се грижим и за сивата икономика. Не може да се каже – грижим се за богатите хора, защото с тях ще се увеличи сивата икономика, а бедните ги оставете настрана.”

Независимият депутат Кирил Гумнеров посочи, че ако в София и в големите градове много хора, които се осигуряват на минималните осигурителни прагове, вземат по-висока заплата, много хора в провинцията са принудени да се осигуряват на минималните осигурителни прагове, при условие че вземат много по-ниски заплати. Според него – стимулиране за хората след пенсионна възраст, които работят, би увеличило демографския проблем в България. Време е да обърнем внимание на младите хора в България, а не само да гледаме едната страна.

Според Стойнев е погрешно да се смята, че старите хора вземат работните места на младите. „Мярката за увеличаване на максималния осигурителен доход е необходима, тъй като следващите правителства ще предприемат мерки за увеличаване на стажа с възрастта. Този стимул от 3% трябва да бъде увеличен. 2012 г. ще бъде година на солидарност между поколенията”, добави Стойнев.
 

Последвайте канала на

Novini.bg
996 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини