Тези, който хвърляха домати, са левичари, нападна ги пострадал депутат

  • 10 септември 2015 08:51

  • 2625
  • 2
Тези, който хвърляха домати, са левичари, нападна ги пострадал депутат
©

Вчера бях посрещнат от обстрел от домати и яйца, но аз не се изплаших, защото в нощта срещу президентските избори през 2005 ми запалиха колата. Смятам, че следващата крачка е да започнат да палят българското знаме.

Това коментира в сутрешния блок на бТВ депутатът от Патриотичния фронт Петър Петров, който също „пострада“ от вчерашната доматена атака срещу парламента.

Неслучайно беше избрана датата 9-и септември, това бяха някакви левичари. Те не искаха да има Народно събрание, категоричен бе депутатът.

Той сподели, че е бил уцелен по ръката с домат и с едно яйце.
„Виждайки, че не могат уцелят мен, те уцелиха един полицаи“, възмути се Петров.

Този Манол Глишев (водещо лице от протестите, б.р.) отправи обиди към една дясна формация като Патриотичния фронт, подчерта още той.

В разговора се включиха още един от инициаторите на протестите пред парламента - Николай Колев-Босия, психологът Антоанета Христова, председателят на БХК Красимир Кънев и адвокатът на петимата задържани вчера, в това число и Босия, Дино Бозаджиев.


 

„Съжалявам много, кръвното ми не е в ред и не се придвижвам лесно. И затова помолих да ме свържете по телефона. Аз полуинтелигентни хора няма да ги опровергавам. Ако той има чест и достойнство, да отиде в Районната прокуратура и да пусне една искова молба и въпроса се решава“, коментира Босия думите на депутат от ПФ.

Той сподели, че една атака нищо не му струва.
„Аз взимам само развалени домати, които не струват нищо. Взимам ги от магазинчетата до нас. Взимам ги без пари“, коментира Николай Колев.

Депутатите правят грешка след грешка. Една от грешките им е моят арест, категоричен бе той.

Психологът Антоанета Христова определи доматената атака като една изключително разпространена още от миналото форма на протест.
„Арнолд Шварценегер, Маргарет Тачър са замеряни с домати“, изтъкна Христова.

Този народен представител вчера беше много по-адекватен в реакцията си и днешното му говорене не беше съвсем точно според мен, коментира тя изказванията на патриота.

Като приемлива реакцията срещу Народното събрание я определи и председателят на БХК Красимир Кънев.

„Това една легитимна форма на изразяване. Едно е да обиждате и да засягате обикновен човек, друго е да засягате народен представител на една институция. Тя трябва да е по-отворена. Има ли по-легитимен обект на тази критика?“, каза Кънев.

Адвокатът на задържаните обясни, че срещу клиентите му са повдигнати обвинения за хулиганство, за непристойни действия по чл. 25, за нарушаване на целостта и изцапване на форми и знаци.
„Мятането на домати по българските политици според този съдебен състав е съвсем допустимо“, заяви адв. Дино Бозаджиев.

Последвайте канала на

2625 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Украинец

2015.09.12 | 07:12

2
А, гранати Ф1???????????
ЦЦЦЦ

2015.09.12 | 07:12

1
РАДВАЙ СЕ ЧЕ НЕ ВИ ЗАМЕРВАТ С КАМЪНИ .., ЗАЩОТО Е ПАТЕНТ НА УПРАВЛЯВАЩИТЕ ПАТРИОТИ....

Добави коментар

Водещи новини