Фандъкова иска закон за еврофондовете (видео)

  • 08 септември 2015 15:56

  • 2135
  • 0
Фандъкова иска закон за еврофондовете (видео)
© Булфото

Час по скоро очаквам да имаме закон за еврофондовете. Нужни са ясни правила за работа с парите от Европа. Това каза кметът на София Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска по време на четвъртата дискусия на тема "Деветте пътя към еврофондовете: ОП "Региони в развитие".

"Този закон е необходим защото трябва да имаме ясни правила от първия до последния ден и да не се стига до смяна на правилата в процеса на изпълнение, защото всички кметове търсим начин да излезем от корекциите", посочи тя.

Фандъкова се обърна към вицепремиера по еврофондовете Томислав ДончевТомислав Дончев Томислав Пейков Дончев е български политик от партия ГЕРБ, заместник с призив за повече координация между различните институции. "За София средствата са най-много, но тук живеят и работят около 30% от населението на България. Трябва да мислим мащабно, а не за това, че нямаме пари. Все пак средствата винаги са ограничени и трябва да си даваме сметка за това", заяви Фандъкова.

Тя посочи, че до дни ще бъде предадена инвестиционната програма за следващия програмен период, както е предвидено по график. В нея ще се съдържат готови инвестиционни проекти за средствата, които са определени за Столична община. По думите на Фандъкова това са средства в размер на близо 240 млн. лева.

По думите ѝ, вече са разработени проекти за внедряване на енергийната ефективност на 24 училища и детски градини. "Има проекти за обновяване и на два общински театъра, 4 културни института и няколко социални заведения. Това са обекти в различни райони на града".

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2135 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини