Румяна Бъчварова: ГЕРБ не се притеснява от една проверка

  • 26 май 2011 08:29

  • 1503
  • 0
Румяна Бъчварова: ГЕРБ не се притеснява от една проверка
©

Отношенията между ГЕРБ и “Атака” никога не са били такива, каквито се представят от техните опоненти – една стабилна позиция. Това заяви в интервю за сутрешния блок на БНТ Румяна Бъчварова, началник на политическия кабинет на премиера Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г.

Разграничението на ГЕРБ от “Атака” е много категорично и в парламента и от премиера.

Събитията от последните дни и поведението на Волен Сидеров показват едни доста категорично ясни маневри за запазване на политическия образ на ПП “Атака”. ГЕРБ никога не е имал амбиция да придобие образа на “Атака”, поясни Бъчварова.

“Наистина “Атака” губи подкрепа, още повече, че в момента се прави една партия, която се стреми да й отнеме гласове. Това е партията, която се учредява от телевизия СКАТ”, заяви още тя.

Подкрепата за “Атака” винаги е показателна за това какъв е протестният вот в обществото.

Има отлив от ГЕРБ и то това е заради тези така нар. пасивни избиратели, които 2009 година подкрепиха управляващата сега партия, каза Румяна Бъчварова.

Според нея в момента има достатъчно парламентарна подкрепа, за да може правителството да провежда политиките си.

Изявлението на Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г за предстоящи парламентарни избори показва факта, че ГЕРБ не се притеснява от една проверка. Технически може да се случи, но политически не е възможно, защото интересите на страната надделяват, заяви Бъчварова.

“Не би било изкушение, ако премиерът се включи в борбата за поста на “Дондуков 2”. Това би означавало промяна на политиката на България”, поясни шефът на политическия кабинет на Борисов.

Няма основание за това преминаване, защото президентският пост е с по-малко влияние в обществения живот, уточни Бъчварова.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1503 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини