MBMD: ГЕРБ печели абсолютно мнозинство

  • 26 май 2011 08:27

  • 731
  • 0
MBMD: ГЕРБ печели абсолютно мнозинство
©

Слуховете за бързата електорална смърт на ГЕРБ са силно преувеличени, обяви в предаването Тази сутрин по БТВ социологът Мира Радева. В проучване направено в началото на месец май сред 1011 души показват, че партията на Бойко Борисов ще спечели съкрушителна победа ако изборите се проведат днес.

ГЕРБ биха спечелили 34,1 % от гласовете, докато основният конкурент от Коалиция за България могат да разчитат едва на 14,5 на сто. При преизчисляването на гласовете на партиите, които преминават 4%-ната бариера обаче Бойко Борисов може да спечели абсолютно мнозинство с 51%, обясни Мира Радева.

Атака може да разчита на 3,2% от бюлетините, но изследването е направено преди сблъсъците пред джамията Баня Башъ миналия петък. ДПС традиционно разчита на 4,1% от електората, Синята коалиция имат 3,6 на сто от доверието, а Движението АБВ на президента Георги Първанов събира 2,7%.

Ако се проведат парламентарни избори единствените губещи ще се окажат от РЗС, които събират едва 0,1 на сто от доверието. Броят на хората, които са казали, че няма да гласуват или все още не са се определили са 33,7%. Това обаче е намаление с близо 10 на сто от миналото изследване обясни Мира Радева.

Последвайте канала на

731 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини