Ген. Миланов: НСО има ограничени полицейски функции

  • 18 август 2015 07:41

  • 1430
  • 6
Ген. Миланов: НСО има ограничени полицейски функции
©

Закона за НСО превишава ли правомощията си? На този въпрос отговори ген. Румен Миланов, бивш шеф на НСО в студиото на БТВ. Законът за НСО от дълго време е желан. Първият му вариант е от 2006 г. Позитивното е, че имаме нормативен акт, който регламентира дейността на службата.

Служителите на НСО има ограничени полицейски функции, посочи Миланов. ПО повод твърденията, че служителите превишават правата си, ген. Миланов заяви: "Аналогично може да се каже, че полицията си превишава правомощията. Въпросът е къде е границата. Надвишаването на правомощията на някои служители е в сферата на изключенията", посочи той.

Правомощията се дават на служителите на НСО, за да решат на място конкретна ситуация, която е свързана със заплаха за лицето, което се охранява. След като предприемат тези действия, разпоредбите на закона ги задължават светкавично да търсят връзка с полицията, респективно да информират прокуратурата.

Представете си, че някой нападне с оръжие охраняваното лице, тогава служителите го задържат, слагат му белезници и викат полицията. Какво необичайно има? Припомням ви случая с Ахмед Доган - има нападател, той е съборен на земята и задържан (тук не коментирам побоя, а само действията на служителите на НСО). Е, какво извънредно има в тези действия?

"Когато минава кордон гражданите са длъжни да отбият и да дадат предимство. След като гражданите не са си изпълнили законовите задължения, защо после търсят закона", попита Румен Миланов. Той отрече и твърденията, че НСО е преторианска армия в държавата, която пази политиците от народната любов. "Дейността на службата вече се постави на масата, чрез закона и по този начин се внесе прозрачност в дейността й".

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1430 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
анонимен

2015.08.19 | 12:18

6
този е изперкал НАПЪЛНО И ДОКРАЙ,кой И ЗА КАКВО ТИ Е ДЛЪЖЕН БЕ ГЛУПАК НЕЩАСТЕН В КОЕ ВРЕМЕ ЖИВЕЕШ ,МИНА ОТДАВНА ВРЕМЕТО ТАТОВО .ЗАКРИВАНЕ НА ТАЗИ МАФИОТСКА СЛУЖБА НСО

2015.08.19 | 12:18

5
а генерала не мисли ли че НСО имат вина за определен наглостен тип поведение на нашенските политици
FM

2015.08.18 | 16:56

4
Не ме интересуват техните (Функций). Нас ни интересуват -техните (правомощия).
САМО ПЕДАЛИ КАТО воленуглу НЕ БЯХА ВЪВ КАЗАРМА

2015.08.18 | 16:56

3
ЗАЩО ВЕ МАМКА ТИ БОКЛУК ЯЛОВ ????????????????????????
Фори

2015.08.18 | 16:56

2
Законът е направен да отговаря на интересите на Борисов, никой ли не го разбра това...докато той е на власт, така ще бъде....
САМО ПЕДАЛИ КАТО воленуглу НЕ БЯХА ВЪВ КАЗАРМА

2015.08.18 | 16:56

1
ЗАЩО ВЕ МАМКА ТИ БОКЛУК ?????????????????????????????

Добави коментар

Водещи новини